Srpkinje čekaju žreb u prvom šeširu

03.03.2021

16:20 >> 16:21

0

Autor: M. R.

Naše košarkašice će rivale na EP dobiti u ponedeljak 8. marta

Srpkinje čekaju žreb u prvom šeširu
Copyright MN Press

Poslednji “prozor” kvalifikacija naše najbolje košarkašice dočekale su sa već obezbeđenom vizom za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Međutim, izabranice Marine Maljković su pred put u Istanbul naglašavale da je potrebno da zabeleže pobedu protiv Litvanije, jer bi na taj način verovatno zauzele mesto u prvom šeširu na žrebu i izbegle u grupnoj fazi najjače rivale. Baš to se i desilo, Srbije je slavila tada, a danas je FIBA Evropa potvrdila da će žreb dočekati u najjačem šeširu.

Pročitajte još

Prvenstvo se održava od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a žrebanje je na programu u ponedeljak 8. marta tačno u podne u Valensiji. Svih 16 timova biće raspoređeno u četiri šešira, na osnovu rezultata na prethodnom Evropskom prvenstvu 2019. i u kvalifikacijama za EP 2021. godine.

Prvi: Španija, Francuska, Srbija, Belgija.

Drugi: Švedska, Rusija, Slovenija, Italija.

Treći: Belorusija, Češka, Crna Gora, Turska.

Četvrti: Slovačka, Hrvatska, BiH, Grčka.

Kao i prethodnih godina, domaćini su imali pravo da izaberu po jednu “partnersku” federaciju čija će reprezentacija igrati u njihovoj državi. Francuzi su tako izabrali Belgiju koja će u grupnoj fazi igrati u Strazburu, ali ove dve reprezentacije neće igrati u istoj grupi jer su u istom šeširu. Španci su se odlučili za Slovačku, pa će ovi timovi biti u istoj grupi u Valensiji.

Naša reprezentacija je na prethodnom EP 2019. uspela da dođe do bronzane medalje u Beogradu. A četiri godine ranije (2015) u Budimpešti bila je evropski šampion. Ovog leta izabranice Marine Maljković posle kontinentalnog prvenstva čeka i učešće na Olimpijskim igrama.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike