"Kada ste majka, onda vam boravak u 'balonu' dođe kao mali odmor"

05.02.2021

11:22 >> 11:55

0

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Bruks o duelu sa Litvanijom, protivnicima na OI, sinu Mateu...

"Kada ste majka, onda vam boravak u 'balonu' dođe kao mali odmor"
Copyright MN Press

Godina 2020. bila je teška za sve, pa tako i za sportiste, ali naše košarkašice su tokom nje uspele da ostvare dva velika cilja. U februaru su obezbedile olimpijsku vizu, a u decembru je stigla zvanična potvrda plasmana na Evropsko prvenstvo. Pred njima je sada 2021, koja je puna izazova.

Prvi u nizu je poslednji meč kvalifikacija za EP, koji se sutra igra u “balonu” u Istanbulu. Protivnik je Litvanija od 16.00, a utakmica generalno nema rezultatski značaj. Međutim, kapiten reprezentacije Srbije Jelena Bruks (31) zna da je veoma bitno da se na tom susretu pobedi. O njemu, ali i o kompletnoj sezoni, kao i sinu Mateu, pričala je za 24sedam.

Možda ćemo moći da igramo rasterećenije, ali utakmica nam je veoma važna jer želimo na žrebu da budemo u prvom šeširu – pojasnila je Jelena Bruks. – Igrale smo u grupi već sa njima i baš su nas namučile, iako smo pobedile. Radile su sve što smo pripremale, ali nismo bile dovoljno fokusirane, a sada se nadam da će biti bolje. Imale smo problem prethodnih dana, pa smo odradile samo jedan trening juče u Beogradu. 

Bez obzira na to, vođa ove sjajne generacije smatra da će devojke pokazati najbolje lice, kao i uvek kada je to bilo potrebno.

Verujem da će tako biti. Možda je i dobro što nismo trenirale, jer smo se sve uželele košarke i možemo dobro da odigramo na svežinu. Nadam se da će ova situacija ipak biti pozitivna. U odnosu na ekipu koja je u novembru igrala u Turskoj sa Litvanijom, sad su tu Ana Dabović, Tina Krajišnik i Dajana Butulija. Odavno su deo ove ekipe, poznaju sistem dobro, tako da neće biti nikakvih problema.

MN Press

Boravak u “balonu” Jeleni Bruks tokom ove sezone ne predstavlja neki problem.

Navikla sam, jer će mi ovo biti peti put. Ako bih pričala samo sa moje tačke gledišta, iz majčinskog ugla, prija mi ovakva situacija. Boravak u “balonu” dođe kao nekakav mali odmor za telo. Nedostaje mi dete veoma, ali između treninga budem sama, nemam nikakvih obaveza i onda imam vremena da se oporavim. A generalno, ima i prednosti i mana. Smeta mi što nema publike, jer fali energija sa tribina, a ostalo je maltene isto. 

Pre nekoliko dana su izvučene grupe za Olimpijske igre. Naša selekcija će za protivnike imati ekipe Španije, Koreje i Kanade.

Mi volimo da idemo teškim putem, možda je tako za nas i bolje. Znamo svi dobro kakva je Španija, a sa Kanadom smo igrale na prethodnim OI. Znamo da smo tada od njih izgubile u poslednjem minutu, tako da ovog puta moramo da budemo ozbiljnije. Nijedna ekipa na olimpijskom turniru nije za potcenjivanje. Azijski timovi igraju sve bolje košarku… Biće svakako interesantno. I u Japanu, a i generalno, tokom cele ove godine. Čeka nas i Evropsko prvenstvo, čim se lige završe krećemo sa pripremama, tako da će celo leto biti teško i zanimljivo.

MN Press

Jelena je u reprezentaciju stigla na krilima odličnih partija u dresu Šoprona.

Nemamo ove sezone nijedan poraz, mislim da od ovoga ne može bolje. Volela bih samo da nastavimo u istom ritmu. Da u domaćem prvenstvu domniramo do samog kraja, a da u Evroligi budemo što bolje. U četvrtfinalu se sastajemo sa francuskim Asvelom, gde igra naša Aleksandra Crvendakić. Videćemo možemo li da ih dobijemo i dođemo do fajnal-fora. Ova sezona je za mnoge teška, ali nama baš lepo ide. Prija nam čak što nema publike, jer nema dodatnog pritiska sa tribina, može da se igra mirne glave. Ekipa je lepo sklopljena, razumemo se i super sve izgleda. 

Pročitajte još

Poznato je da se Jelena 2019. vratila na teren manje od tri meseca posle porođaja. Bilo je teško, ali je iz cele situacije izašla kao veliki pobednik… Sada njeno telo napore daleko lakše podnosi nego u tom periodu.

Nikad se bolje nisam osećala nego što je to trenutno. Nemam nikakve brige van terena i onda se trudim da ih ne bude ni na terenu. Nadam se da će tako biti i nadalje.

Te 2019. u Beogradu i Zrenjaninu njen sin Mateo bio je prava zvezda Evropskog prvenstva.

Uskoro puni dve godine, verovali ili ne. Brzo ide vreme. Može u Mađarskoj da ide na utakmice, samo nije dolazio dok je bio “balon”. Pošto nema publike, on je najglasniji navijač. Vrišti, viče, skače, aplaudira… Sve ga čujem na terenu. Ako nije sa Dejvidom, onda dolazi sa bebisiterkom. Postaje sve svesniji. Zove uporno sa tribina: “Mami, mami”. 

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike