Budućnost i dalje u trci za četvrtfinale: Odluka protiv Cedevita Olimpije

03.03.2021

22:39 >> 22:56

0

Autor: M. R.

Ekipa Dejana Milojevića bolja od Burža, Uniks protiv Andore overio prvo mesto u grupi

Budućnost i dalje u trci za četvrtfinale: Odluka protiv Cedevita Olimpije
Copyright MN Press

Večeras su odigrane četiri utakmice Top 16 faze Evrokupa. U grupi gde je beogradski Partizan, prvo je Lokomotiva slavila protiv Metropolitena, a onda je Trento srušio crno-bele.

U preostalim duelima Uniks je overio prvo mesto u grupi pobedom protiv Andore – 85:63, a Budućnost je trijumfom protiv Burža – 92:89 ostala u trci za četvrtfinale evropskog takmičenja.

Pročitajte još

Ruski Uniks je do trijumfa protiv Andore predvodio Vajt sa 18 poena i sedam skokova, a Smit je ubacio 14. U poraženom sastavu Palson je bio bolji od ostalih sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti. Pred poslednje kolo ove faze Uniks je prvi u grupi H sa skorom 5-0, na drugom mestu je Gran Kanarija sa 2-3, na trećem Andora 2-3, a poslednji Mornar sa jednom pobedom i četiri poraza.

Budućnost je večeras na gostujućem terenu došla do bitnog trijumfa protiv francuske ekipe, pa će u poslednjoj rundi za četvrtfinale da se bori sa Cedevita Olimpijom. Večeras su ih do pobede gurali Džastin Kobs i Vili Rid sa po 14 poena. Dela Vale je postigao 12, a Luka Mitrović i Danilo Nikolić po deset. Najbolji u nekompletnom poraženom sastavu bio je Pikok sa 29 poena i šest skokova.

U ovoj grupi prvo mesto drži neporaženi Virtus iz Bolonje sa 5-0. Cedevita Olimpija je druga sa 3-2, Budućnost treća sa 2-3. Poslednji je Burž koji je ranije ostao bez šansi za prolaz (0-5). Prvi susret Budućnosti i Cedevite dobio je slovenački tim – 74:71.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike