Sve se rešava u poslednjem kolu: Trento ubedljiv protiv Partizana

03.03.2021

20:48 >> 23:15

0

Autor: M. R.

Crno-beli poraženi u Italiji - 69:54

Sve se rešava u poslednjem kolu: Trento ubedljiv protiv Partizana
Copyright MN Press

Sudbina ekipa u grupi F biće rešena u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa. Oslabljeni sastav Partizana nije u petom kolu uspeo da se približi četvrtfinalu, jer je ubedljivo poražen od Trenta69:54 (15:19, 14:9, 25:8, 15:18).

Od večeras poredak u grupi F izgleda ovako: Trento 3-2, Metropoliten 3-2, Lokomotiva 2-3, Partizan 2-3. Naredne nedelje crno-beli igraju sa Metropolitenom u Ljubljani, a u drugom susretu sastaju se Lokomotiva i Trento. Najbolja dva tima će se plasirati među osam najboljih. 

Pročitajte još

Najubedljivije izdanje ove sezone košarkaši Partizana prikazali su 13. januara, kada su u Beogradu pregazili Trento sa 28 razlike (71:43). Ovog puta je bilo teško očekivati da crno-beli sruše istog rivala na tako ubedljiv način, s obzirom na to da su bili oslabljeni zbog problema sa povredama neigranjem Veličkovića, Mike i Mozlija. Ali, nije se očekivalo ni da ih Trento potpuno nadigra.

Baš kao i na prethodnom meču, koji su igrali protiv Zadra u ABA ligi u subotu, ponovo su se izabranici Saše Filipovskog oslonili na šut za tri poena. Bolji su na startu u tom segmentu bili od rivala, pa su izborili vođstvo na kraju prve četvrtine (19:15).

U nastavku su obe ekipe teško dolazile do poena, a posebno se u napadu mučio Partizan. Više od pet minuta je beogradski tim bio bez koša u drugoj četvrtini, taj post je Trento iskoristio da preuzme vođstvo.  I pored neefikasnosti i samo devet postignutih poena u drugoj deonici, na pauzi je razlika iznosila samo pola koša u korist domaćih – 29:28.

Treći deo igre otvorio je trojkom Markus Pejdž, ali je posle toga Partizan potpuno stao. Italijani su bili energičniji i sve sigurniji, pa je prednost iz minuta u minut samo rasla. A na drugoj strani crno-beli su srušili čak i ono što su do tada radili dobro. Činilo se da je druga deonica bila loša, a onda je treća postala još gora. Osam postignutih poena na kontu ekipe Saše Filipovskog, naspram 25 Trenta. Takav rasplet treće deonice značio je da italijanski tim u odlučujući period ulazi sa vođstvom – 54:36.

Znake života beogradski tim pokazao je na startu poslednjih deset minuta. Serijom 7:0 pokazali su da neće pre vremena odustati. Vilijams i Braun su zaustavili njihov nalet i ponovo doneli značajnu razliku (58:43). Rašon je pokušavao da uradi nešto više, ali je bilo jasno da Trento ima nedostižnu prednost. Jedino što su uspeli crno-beli to je da spreče poraz veći od 28 razlike, koliko je bilo u Beogradu.

TRENTO: Braun 13 (7as), Martin 8 (7sk, 2as), Vilijams 16 (5sk), Jovanović, Paskolo, Senders 10, Foraj 3, Mezanote, Morgan 6 (4sk, 4as), Mej 9 (6sk), Ladurne 4 (3sk).

PARTIZAN: Zagorac 2 (4sk), Pejdž 5 (3as), Dangubić 8 (4sk), Stefanović, Jaramaz 7 (5as), Perkins 5, Jovanović, Janković 7 (10sk), Radovanović, Tomas 17 (4sk), Trifunović 3 (3sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike