Lokomotiva razbila Francuze: Tek se sada vidi kakva je nepravda učinjena Partizanu

03.03.2021

20:01

0

Crno-beli će protiv Metropolitena u Ljubljani morati da traže prolaz u sledeću rundu Evrokupa

Lokomotiva razbila Francuze: Tek se sada vidi kakva je nepravda učinjena Partizanu
Copyright Profimedia

Tek sada je, valjda, svima jasno kakva je i kolika nepravda učinjena Partizanu onog momenta kada je Evroliga podlegla pritisku Metropolitena i kada je odlučeno da crno-beli ne bude domaćin u odlučujućem meču Top 16 faze Evrokupa!

U 5. kolu grupe F ruska Lokomotiva je pregazila francuski tim u gostima – 61:83 (14:22, 14:26, 15:19, 18:16).

Ovakav rezultat i trenutno stanje na tabeli naložili su da odluka o dva putnika u plej-of  iz ove grupe budu poznata posle mečeva 6. kola, bez obzira na rezultat Partizana u Italiji u meču protiv Trenta koji je počeo nešto kasnije u odnosu na duel u Francuskoj.

A Metropoliten kao da je naslućivao da će ih Lokomotiva ubedljivo pobediti, pa su, uz pomoć objašnjenja da će morati u karantin ako budu morali da ulaze u Francusku sa teritorije koje nije u EU (mada se nameće pitanje kako to da igrači Lokomotive koji su 27. februara igrali u Krasnodaru protiv Jeniseja u VTB ligi nisu pre ovog meča morali u karantin), izlobirali podršku u Evroligi i meč protiv Partizana će igrati u Ljubljani umesto u Beogradu. Uz to, što je još veći nonsens crno-beli će morati da plate polovinu troškova za organizaciju meča koji će sledeće nedelje biti odigran u dvorani “Stožice”.

Metropoliten je protiv ruskog tima delovao kao tim koji se unapred predao, znajući da će o svojoj sudbini odlučivati uz vetar u leđa koji nije zaslužio. U dvorani “Marsel Serdan” bukvalno nisu postojali na terenu. Bukvalno nisu uradili ništa. Već u 24. minutu utakmice gosti su imali 25 poena prednosti. I do nje su došli lako, ubedljivo, ma gotovo bez prolivene kapi znoja. Viđen je pravi mali čas košarke Najdžela Vilijamsa Gosa (19 poena, sedam asistencija, šest ukradenih lopti), efikasna igra u napadu Vila Kamingsa (18 poena, 9-9 slobodna bacanja, 5-3 za dva, 1-1 za tri), dominacija u skoku Drua Gordona (devet poena uz 11 skokova)…

Pročitajte još

U timu Jirija Zdovca Entoni Braun je ubacio 15 poena, njegov prezimenjak Brendon je imao 11, a Maksim Ros 12.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike