Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Delfini otvaraju dan, slede superligaški dueli Zvezde i Partizana, a onda i bitka za "Žućkovu levicu"

16.02.2024

10:05

0

Autor: D. N.

Osim meča Vlahovićevog i Kostićevog posrnulog Juventusa, čeka nas i NBA Ol star vikend

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Delfini otvaraju dan, slede superligaški dueli Zvezde i Partizana, a onda i bitka za "Žućkovu levicu"
Copyright MN Press/Profimedia/24sedam/Katarina Mihajlovic

Vikend pred nama biće veoma zanimljiv i raznovrstan, kada je reč o sportskim prenosima. Biće tu fudbala i košarke, ali i vaterpola. I to sve na programima TV Arena sport, najviše u subotu.

Subotnji program otvoriće vaterpolo meč na Svetskom prvenstvu između Srbije i Grčke. Posle eliminacije u četvrtfinalu od Hrvata, došli smo do borbe za plasman od petog do osmog mesta. Juče smo pobedili Mađare, a za sutra u 9.30 zakazan je duel sa Grcima. Osim ovog (9.30, TV Arena 1), direktno će biti prenošeni svi dueli za konačan plasman, za sedmo, treće mesto kao i finale u kojem se sastaju Italija i Hrvatska.

Posle vaterpola, sledi fudbal

Kada je reč o fudbalu, čekaju nas okršaji u Superligi, ali i Seriji A.

Upravo će "večiti rivali" otvoriti program. Tako će Crvena zvezda gostovati Novom Pazaru u utakmici koja će početi u 14.00 (Premium 1) i trebalo bi da bude zanimljivo. Podsetimo, u prethodnom kolu Zvezda je pobedila Voždovac sa 2:1, dok su Pazarci odigrali nerešeno u Pančevu. I odmah posle duela sa Železničarom, usledio je zahtev za smenu Dejana Santrača sa mesta predsednika Sudijske komisije FSS. Ali je kasnije, nacionalni savez u saopštenju stao iza Santrača.

U duel 21. kola, domaćin, tim Igora Matića ulazi sa 30 bodova, a ekipa Vladana Milojevića sa 49. Jesenas, na stadionu "Rajko Mitić" bilo je 2:1 za crveno-bele.

Kada se završi meč u Pazaru, sledi nastavak Superlige. Vodeći tim na tabeli, Partizan će ugostiti IMT koji je na 12. mestu sa 21 bodom. Tako da crno-beli imaju ulogu apsolutnog favorita u okršaju sa "traktoristima". U prvom delu sezone, kada je IMT bio domaćin slavio je Partizan, sa 3:2. Sada crno-beli u Humskoj imaju šansu da upišu novu pobedu, posle one u Ivanjici.

Od 18 časova, takođe u subotu čeka nas i duel Serije A. Verona za koju igra Darko Lazović i za koju je potpisao Stefan Mitrović biće domaćin Juventusu, za koji bi trebalo da zaigra Dušan Vlahović.

Tanjug/AP
 

Srpski golgeter nije igrao u porazu od Udinezea, zbog povrede, pa se očekuje da opet bude na raspolaganju Masimilijanu Alegriju. U meču sa Udinezeom, nije bilo ni Filipa Kostića.

Za kraj subotnje večeri (21.00), gledaćemo finale Kupa Radivoja Koraća. U ovom trenutku poznati su parovi polufinala, ali ne i finalni. Ali trebalo bi očekivati da se "Žućkovu levicu" u niškom "Čairu" bore branilac titule Crvena zvezda i Partizan.

A danas ćemo saznati i imena finalista. Prvo će od 17 časova snage odmeriti Zvezda i Čačak 94, a od 20 Partizan i Vojvodina. Oba meča biće prenošena na Premiumu 1, i kao što je rečeno svaki ishod koji ne "pošalje" crveno i crno-bele u samu završnicu biće veliko iznenađenje.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ovog vikenda je na programu i Ol star meč NBA lige, kao i njegove "uvertire".

U noći između petka i subote (03.00) nas očekuje meč "Zvezda u usponu", dan kasnije (02.00) takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki, a onda u noći između nedelje i ponedeljka (02.00) glavni događaj, Ol star meč u kojem će učestvovati i Nikola Jokić.

Naravno, tu su i ostali prenosi iz naše Superlige, Serije A, Primere, Premijer lige...

 

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (09.30) Srbija - Grčka (TV Arena sport 1)

Subota (14.00) Novi Pazar - Crvena zvezda (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (16.15) Partizan - IMT (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (18.00) Verona - Juventus (TV Arena sport - Premium 2)

Subota (21.00) Finale Kupa Radivoja Koraća (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike