Deci daju imena kombinujući četiri slova: Sledeće godine će dobiti 12. dete

29.10.2021

09:30

0

Njihova deca se zovu Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax i Alxe

Deci daju imena kombinujući četiri slova: Sledeće godine će dobiti 12. dete
font-gd74236a2f_1280 - Copyright Pixabay

Gveni Blankert i Marino Vaneno su poznati po tome što imaju jedanaestoro dece, sedam devojčica i četiri dečaka. Uz to, ovi roditelji svojoj deci daju imena isključivo kombinujući četiri slova A, E, L i X.

Uprkos tome što mogu da koriste svih 26 slova iz alfabeta, oni su se odlučili za samo četiri slova. Njihova deca se zovu Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax i Alxe.

Prvi sin, 13-godišnji Alex, ime je dobio po Marinovom očuhu, ali i zato što su mislili da je to lepo ime. Drugi sin je dobio ime Aksel.

- Shvatili smo da su u pitanju ista slova, pa smo odlučili da nastavimo da deci dajemo imena njihovom kombinacijom - naveli su roditelji. 

Kažu da nije bilo teško dati deci takva imena i da to ne pravi nikakvu konfuziju. Mnogo veći problem imaju nastavnici, posebno što petoro dece ide u istu školu. 

 

 

U aprilu sledeće godine, Gveni i Marino će dočekati svoju 12. bebu, dečaka, i tu će stati, jer smatraju da će tada porodica biti potpuna. 

Planiraju da zadrže tradiciju, pa će i novi član porodice dobiti ime od kombinacije ova četiri slova, koja dozvoljavaju ukupno 24 različita imena. Znači, ostalo im je još 13 varijacija imena, pošto je 11 već zauzeto. 

Roditelji kažu da već imaju spremnih nekoliko kombinacija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike