Džen Glanc je profesionalna deveruša: Bila je na preko 125 venčanja

10.10.2021

12:30

0

Iako deluje da je zabavno biti deveruša, Džen kaže da to uključuje "mnogo drame, žuljeva i hladnih stopala"

Džen Glanc je profesionalna deveruša: Bila je na preko 125 venčanja
Džen Glanc 1 (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Džen Glanc je pre sedam godina osnovala kompaniju i postala profesionalna deveruša koja je do sada bila na 125 venčanja. Pored toga, njena kompanija budućim mladencima i gostima nudi  kurseve planiranja venčanja i devojačkih večeri, kao i savete za pisanje govora i zaveta. 

Zvanično, ona je prva koja je došla na ideju da postane profesionalna deveruša a sve je počelo, kako to uvek biva, sasvim slučajno:

-Kada sam imala dvadesetak godina, sve moje prijateljice su počele da se udaju i svima sam bila deveruša. To mi je tada gotovo prešlo u naviku. A onda je  moja cimerka rekla: "Postala si profesionalna deveruša". Tada mi je sinula ideja da bih to mogla da radim i za potpune strance, kaže tridesettrogodišnja Džen. 

Odlučila je da ponudi svoje usluge na Internetu i, na njeno veliko iznenađenje, ubrzo je dobila na stotine mejlova i Džen je imala pune ruke posla. Nekada je vikendom imala i dva venčanja, brinula o mladi i gostima, a nekada je morala i da miri zaraćene strane.

Džen kaže da se često događa da čak ni budući muž ne zna da je ona zapravo potpuni stranac i ističe da devojke ne treba osuđivati što nemaju puno prijateljica pa moraju da koriste njene usluge. 

S druge strane, postoje i oni koji imaju mnogo prijatelja ali na koje ne mogu da se oslone i znaju da će im samo zadavati glavobolju a mladencima je potreban neko na koga mogu da se oslone i ko zna da se nosi sa stresom.

Džen za svako venčanje ima lažno ime i spremljenu priči o prijateljstvu sa mladom. Njen zadatak je da nosi haljinu namenjenu deverušama, da bude mladi na usluzi, da pozira tokom fotografisanja i da ponekad održi govor. 

Printscreen/YouTube
 

Samo jednom joj se desilo da su svatovi shvatili da je profesionalac:

-Mlada je rekla mami da sam prijateljica iz srednje škole, a onda je njena mama otvorila godišnjak i nije me našla u njemu. To je bilo neprijatno i mlada je morala da prizna da sam angažovana kao profesionalac.

Džen kaže da je tokom venčanja uvek trezna jer je tamo radi posla a ne zbog zabave, dodajući da "nije baš sve tako glamurozno, već ima puno znoja, suza i krvi".

-Kad ljudi čuju da me stranci angažuju za deverušu, pomisle da je to najglamurozniji i najzabavniji posao na planeti. Istina je da je tu mnogo drame, žuljeva i hladnih stopala. Nekada moram da izbacim nepozvane goste ili prekinem tuče. 

Printscreen/YouTube
 

Pre svakog venčanja, Džen se trudi da što bolje upozna svoje buduće klijente i dosta vremena provede sa njima pa se i sprijatelji. Sa devojkom na čijoj svadbi je prvi put bila profesionalna deveruša je i danas prijatelj. Sa svakog venčanja ponese suvenir - haljinu pa sada ima zavidnu kolekciju haljina za deveruše. 

Posle toliko venčanja gde je bila deveruša, Džen je ove godine dočekala da se nađe u ulozi mlade kada se 19. marta udala za svog verenika Adama Kosofa, ali bez svadbe, bele haljine i svatova. To su odložili za iduću godinu, kada bi trebalo da epidemiološke okolnosti budu znatno povoljnije. 
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike