Singapurska Palčica: Kada se rodila bila je teška koliko i jabuka

10.08.2021

14:00 >> 11:38

0

Posle 13 meseci izašla je iz bolnice i sada ima šest kilograma

Singapurska Palčica: Kada se rodila bila je teška koliko i jabuka
Copyright Ilustracija/Profimedia

Beba za koju se smatra da je imala najmanju težinu na rođenju, nakon 13 meseci konačno je izašla iz bolnice. Kvek Ju Ksuan je imala samo 212 grama 9. juna prošle godine kada se rodila u singapurskoj Nacionalnoj univerzitetskoj bolnici, što je otprilike težina jedne jabuke.

Pročitajte i ovo:

Malena Kvek rodila se u 25. nedelji trudnoće, ili četiri meseca pre vremena. U vreme rođenja bila je dugačka svega 24 centimetra, prenosi BBC. Singapurska Palčica bila je toliko mala da dežurna sestra nije mogla da veruje svojim očima kada ju je ugledala.

Profimedia

– U svoje 22 godine radnog staža, koliko sam medicinska sestra, nisam videla tako malo novorođenče – rekla je Džang Suhe.

Kvek Ju Ksuan je 13 meseci bila na intenzivnim tretmanima u bolnici i nedeljama je bila na respiratoru. Sada ima šest kilograma i 300 grama. Veruje se da je to najmanja beba koja je preživela prerani porođaj.

Lečenje prevremeno rođene bebe bilo je izuzetno teško: koža joj je bila toliko osetljiva da lekari nisu mogli da joj stave sondu, pa su tražili najmanju cev za disanje. Čak su i pelene morali da prilagođavaju njenom krhkom telu.

– Bila je toliko mala da je čak i proračun za lekove morao biti izračunat u decimalama – naglašavaju lekari.

Pročitajte i ovo:

– Uprkos svemu, sa zdravstvenim komplikacijama koje su prisutne pri njenom rođenju, nadahnula je ljude oko sebe svojom upornošću i rastom – navodi se u saopštenju bolnice u Singapuru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike