Norveški Elvis Prisli neprekidnim pevanjem od preko 50 sati dokazao svoju ljubav prema „Kralju“

03.02.2021

15:20 >> 13:56

0

Autor: A.G.

Tri puta obarao Ginisov rekord

Norveški Elvis Prisli neprekidnim pevanjem od preko 50 sati dokazao svoju ljubav prema „Kralju“
Copyright Profimedia

Kralj rokenrola Elvis Presli i 40 godina nakon smrti privlači više pažnje od bilo koje druge muzičke ikone. I danas živi u srcima obožavalaca širom planete, najpre onih najvernijih, imitatora.

Mnogo je onih koji se trude da liče na njega, ali zvanično, titula najvećeg fana legende rokenrola pripala je jednom Norvežaninu. Kjel Hening Bjornstad jedan je od najvernijih poštovalaca lika i dela Prislija, a svakako i najizdržljiviji na sceni, budući da je oborio Ginisov rekord izvodeći bez pauze Elvisove pesme 50 sati, 50 minuta i 50 sekundi tokom muzičkog maratona koji se uživo prenosio na internetu.

Čini se da će ovaj pokušaj i uspeh biti poslednji Kjelu Elvisu, budući da je nakon nastupa kratko izjavio:

– Nikada ovo više neću činiti.

Profimedia

Pravila muzičkog maratona predviđala su da je na svakih sat vremena imao pravo na petominutnu pauzu, ali mogao je da je i preskoči i priušti sebi duže vreme za odmor.

Nutricionista i lekar nadzirali su Bjornstada, te su mu redovno servirali toplu vodu sa medom i limunom. Pevaču je savetovano da preskoči kafu i umesto toga pređe na smutije, voće i energetske pločice kako bi očuvao svoj glas.

Kjel Bjornestad je danas vlasnik tri istorijska svetska rekorda. U avgustu 2003. godine pevao je pesme Elvisa 26 sati, četiri minuta i 40 sekundi bez prekida. Samo četiri meseca kasnije, skoro je udvostručio svoj rekord kada je pevao uzastopno 40 sati, osam minuta i jednu sekundu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike