Festival u Rozvelu: Posvećen neidentifikovanim objektima i bićima sa drugih planeta (FOTO/VIDEO)

06.07.2021

17:30 >> 15:53

0

Nedelju dana pre festivala objavljen je izveštaj američkog Kongresa o neuobičajenim pojavama u vazdušnom prostoru

Festival u Rozvelu: Posvećen neidentifikovanim objektima i bićima sa drugih planeta (FOTO/VIDEO)
Profimedia

Rozvel, grad u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, već godinama intrigira javnost zbog misterioznog došljaka sa druge planete koji je ovde, navodno, pronađen pre 73 godine. Proteklog vikenda ovaj gradić je bio domaćin festivala posvećenog neidentifikovanim letećim objektima i bićima sa drugih planeta, koji se ove godine održava po 25. put.

Profimedia

Više stotina ljudi pohrlilo je iz Arizone, Oklahome i Teksasa kako bi prisustvovalo trodnevnom festivalu posvećenom NLO. Neki od njih su uvereni da života ima i na drugim planetama, dok drugi misle da za sve postoji neko logično objašnjenje, a na festival su došli radi zabave.

Pročitajete i ovo:

Posetioci su imali priliku da učestvuju u lovu na vanzemaljce, takmičenju za najbolji kostim i raznim igrama posvećenim vanzemaljcima, kao i da prisustvuju nadahnutim govorima i koncertima.

Festival je otvoren nedelju dana nakon što je američki Kongres objavio dugoočekivani izveštaj Nacionalne obaveštajne službe na kojem je radila i američka mornarica.

Profimedia

Posebna radna jedinica analizirala je neuobičajene pojave u vazdušnom prostoru od 2004. godine. Od 144 takva incidenta, samo jedan ima racionalno objašnjenje – dokazano je da se radilo o balonu koji se izduvao tokom leta.

Profimedia

Ostali slučajevi se ničemu ne mogu pripisati, zbog čega se ne zna tačno da li je reč o vanzemaljcima ili nečem drugom. Analitičari veruju da je reče o tajnim, naprednim tehnologijama i čudnim prirodnim pojavama. Bez obzira na nedostatak ovozemaljskog objašnjenja, izveštaji ne potvrđuju postojanje života van naše planete, prenosi “Jutarnji list”.

Pročitajte i ovo:

Svi hoteli u Rozvelu su bili unapred rezervisani, a nadležni se nadaju da će to biti dobar ekonomski podsticaj za grad.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi