Usisivač više neće zauzimati prostor: Nakon upotrebe se pretvara u funkcionalni sto

07.10.2021

15:30

0

Svi delovi, osim motora, napravljeni su od biorazgradivih materijala

Usisivač više neće zauzimati prostor: Nakon upotrebe se pretvara u funkcionalni sto
Usisivači (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Da je tehnološki napredak u punom jeku, to je svima jasno. Svi oni koji vole tehničke inovacije u svom domu imaju problem sa smeštajem svih novotarija.

Usisivači su posebna priča. Koriste se u proseku deset minuta nedeljno, a ostatak vremena zauzimaju prostor i kvare izgled stana. 

Na tržištu se mogu naći bešumni, bežični, bez vrećica, sa vrećicama, s vodom i bez vode. Svaki od njih ima neki svoj kvalitet, ali nakon upotrebe sve ih je potrebno složiti i ostaviti na nekom mestu gde neće smetati i gde se o njega neće niko saplitati.

 

 

No, izgleda da je i tome došao kraj: studio "Superorganismus" osmislio je usisivač koji se posle završenog posla pretvara u stočić od plute i postaje funkcionalni deo nameštaja.

Skladišni deo usisavača izrađen je od plute i on je biorazgradiv. Vakuumske cevi i drugi delovi dizajnirani su tako da se čuvaju u omotu od plute koji se zatim prekriva poklopcem. Mogućnost skrivanja celog uređaja štedi dragoceni prostor.

Kada se usisivač spakuje, sto je visine oko 45 centimetara, a može poslužiti i kao stolica. Delovi, osim motora, napravljeni su od biorazgradive plastike. Inače, ovaj model usisivača nema vrećicu.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike