Da li će robotizovane mašine zameniti i barmene?

02.03.2021

13:00 >> 02:48

0

Upravo je lansiran robot-barmen koji piće poslužuje u roku od 15 sekundi

Da li će robotizovane mašine zameniti i barmene?
Printscreen

Izgleda da ni kafane više neće biti iste. Prvo su napravljeni roboti koji primanju narudžbe i poslužuju a sada je stigao i Rotender koji služi piće brzo i precizno.

Rotender izgleda kao veliki automat za kafu. Ali u njegovoj unutrašnjosti se umesto kofeinskih napitaka, nalaze boce sa raznim vrstama alkohola. Ovaj barmen-robot sposoban je da pripremi preko 350 alkoholnih napitaka a onda će flaše morati da se dopune.

Printscreen

Mušterije kartu pića dobijaju nakon što skeniraju QR kod koji su prethodno kupili, a na isti način poručuju i željene koktele.

U unutrašnjosti Rotendera nalazi se šesnaest boca sa alkoholnim pićima i pet sa voćnim i drugim sirupima, a tu je i deo koji služi za pravljenje leda.

Za razliku od drugih robota ovaj šanker je napravljen da reaguje brzo i piće može da posluži u roku od 15 sekundi, što ga čini efikasnim ali ne i osećajnim.

I pored sve tehnike, teško da će neke mašine moći da zamene konobare koji će moći da vam pomognu u odabiru piću i to sve u osmeh i sa kojim ćete malo popričati pa makar i o vremenskim prilikama. Jer u kafanu se i odlazi da bi se družilo i pričalo.

Pročitajte i ovo:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi