WhatsApp uvodi novine: Istorija ćaskanja od sada sa iOS-a na Android

12.08.2021

16:43

0

Autor: A.S.

Nova funkcija prenosi istorije ćaskanja koristeći fizički Lightning na USB-C kabl umesto da ih šalje putem interneta

WhatsApp uvodi novine: Istorija ćaskanja od sada sa iOS-a na Android
Copyright Pixabay

WhatsApp omogućava prenos istorije ćaskanja između iOS-a i Android-a

Počevši od Samsungovih novih preklopnih uređaja Galaxy Z Fold 3 i Flip 3

WhatsApp konačno dodaje mogućnost da svoju istoriju ćaskanja prenesete kada pređete sa iOS-a na Android – uključujući sve glasovne beleške, fotografije i razgovore. Ova funkcija o kojoj se dugo pričalo najavljena je na Samsungovom događaju na kojem je predstavio preklopne uređaje i prvobitno će obuhvatiti prenose sa iOS-a na nove Z Fold 3 i Z Flip 3, a zatim i na druge Samsungove telefone, “u narednim nedeljama”. Na kraju će ova funkcija pokriti sve transfere između iOS i Android telefona, mada nije jasno kada će biti dostupna za sve uređaje.

Pročitajte još:

Nova funkcija trebalo bi da pomogne u rešavanju jednog od najfrustrirajućih elemenata WhatsAppa, a to je da nikada nije bilo zvanično moguće preneti istoriju vašeg ćaskanja između mobilnih operativnih sistema. Ako odlučite da koristite WhatsAppovu funkciju pravljenja rezervnih kopija u oblaku, iOS istorije ćaskanja se čuvaju u iCloud-u, dok su Android-ove na Google disku, što znači da je moguće samo prenositi vaša ćaskanja sa telefona na istom operativnom sistemu.

U procesu prenosa koristiće se fizički konektor

Nova funkcija prenosi istorije ćaskanja koristeći fizički Lightning na USB-C kabl umesto da ih šalje putem interneta. Nažalost, ako ste u prošlosti prebacivali sa iOS-a na Android i imate dve zasebne rezervne kopije u oblaku, nova funkcija prenosa neće ih spojiti u jednu istoriju ćaskanja.

Pročitajte još:

WhatsApp kaže da će nova funkcija prvo omogućiti prebacivanje sa iOS-a na nove Samsungove preklopne telefone, a omogućiće i prenose na Samsung uređaje sa Androidom 10 i novijim verzijama. Iz WhatsApp-a nisu objasnili kada bi ova funkcija mogla da stigne za Android telefone drugih proizvođača ili kada će se omogućiti prenos Android-a na iOS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike