Tehnologijom protiv krađa

07.11.2020

16:30 >> 11:51

0

Nekim lopovima su glave, u bukvalnom smislu, bile u oblacima

Tehnologijom protiv krađa
Copyright Pixabay

Tehnologija je uspešno uključila u otkrivanje onih sklonih krađama i ostalim nezakonitim poslovima.

Nije više lako danas biti ni lopov! Pored čuvara reda i zakona, protiv njih je i pametna tehnologija i zahvaljujući njoj su mnogi i uhapšeni!

Kada je radnica u Njujorku opljačkana pištoljem i kada joj je otet Ajfon, prvi policajac koji se našao u blizini je samo pokrenuo svoj telefon. Pomoću aplikacije Pronađi moj Iphone, uneo je žrtvin Epl identifikacioni broj i za nekoliko sekundi pronašao je mobilni. Ne časeći časa, odvezao se i odmah uhvatio zločinca koji je skupoceni uređaj sakrio u čarapi.

Pixabay

Biće vam i ovo zanimljivo: Funkcija koja nikada ranije nije viđena na iPhone-u

Jednoj žrtvi u Kalifornije je ukraden Ipad dok je bila u kupovini. Ona je jednostavno otvorila galeriju na telefonu i počela je da pregleda fotografije. I gle čuda – snimci lopova su iskalai na njenom iClaud nalogu zahvaljujući Ipad funkciji automatskog otpremanja selfija. Policiji nije trebalo mnogo vremena da uhvate lopova i vrate tablet. Možda mu se to ne bi desilo da je koristio Snepchet!!!

Netenijel Troi Mej i Tivana Tenis Tomas traženi su zbog krađe identiteta i uhvaćeni su zahvaljujući Instagramu. Dok su bili na otmenoj večeri, par je napravio fotografiju za Instagram i označio lokaciju. Kakav autogol! Upravo je to korišćeno na sudu kako bi bili identifikovani i zbog toga su zaradili 12 godina iza rešetaka.

Pixabay

Jedan lopov je bio nesmotren prodajući ukradenu robu na eBay. Pošto mu je nestao bicikl, mladić iz Čikaga je otišao na Ibej gde je među ponuđenim stvarima pronašao i svoj bicikl. Ostalo je bilo lako – obavestio je policiju a detektivi su uhapsili osumnjičenog prilikom primopredaje robe.

Kad je lopov izbirljiv, onda postoji velika šansa da ne budete opljačkani. Upravo to se desilo studentu Univerziteta Kolumbija u Njujorku, koga je naoružani pljačaš želeo da ga opljačka. Kako zna da sa takvim likovima nema šale, odmah mu je predao Bleckberry ali lopovu se to nije dopalo. Samo mu je rekao:

-Želim Iphone, vratio mu je uređaj i pustio ga.

Pročitajte i ovo: Nova aplikacija za upoznavanje: samo za one koji vežbaju i vole zdrav život

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike