Naser i Famila sa troje dece putuju po Zapadnoj Srbiji: Prešli hiljade kilometara da bi videli Gostilje

29.10.2021

14:47

0

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija je raspisala konkurs za izbor najboljeg sela a Srbiju će predstavljati Mokra Gora, Tršić i Gostilje

Naser i Famila sa troje dece putuju po Zapadnoj Srbiji: Prešli hiljade kilometara da bi videli Gostilje
1635511716_zlatibor-gostilje-gosti-arapski-emirati-fotorina4 - Copyright RINA

Miholjsko leto sija punim sjajem na srpskim planinama. Jedno od najlepših srpskih sela, Gostilje, puno je domaćih, ali i stranih posetilaca. U nameri da istraže sve njene lepote, u Srbiju je stigao i bračni par iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Femila i Naser sa svoje troje dece prešli su na hiljade kilometara kako bi mogli da probaju of road vožnju na Tari i slikaju se pored fenomenalnih vodopada upravo u Gostilju.

-Ne žalimo nijedan dolar koji smo potrošli dolazeći na ova predivna mesta. Od prijatelja smo dobili preporuku i odlučili se na putovanje sa decom. Prvo smo bili na Tari gde je skoro na svakom metru obeleženo da se možete sresti sa medvedima. To stvara jedinstven adrenalin, ali i uživanje, rekao je Naser.

Nakon toga Arapi su, neželeći da gube nijedan trenutak, došli u selo Gostilje. Tu ih je zatekla potpuno suprotnost od onoga što su doživeli na Tari.

-Ovde je opuštajuća priroda i čovek u potpunosti napuni baterije. Kada vidite različite sprektre boja,šuma zelena, životinja koje se slobodno kreću i naravno ljudi koji su gostoprimljivi na svakom koraku nudeći čašicu rakije i na kraju kao šlag na torti je vodopad čija lepota vas ostavi bez daha, izjavila je Famila.

Živopisno zlatiborsko selo Gostilje, čuveno po svom velelepnom vodopadu jedan je od tri kandidata iz Srbije za izbor najlepše turističko sela sveta.

-Osim što obiluje očuvanim prirodnim i kulturno-istorijskim vrednostima, selo Gostilje pravi je primer kako se ruralni turizam u savremenom svetu može razvijati na održiv način i kako dobrim ulaganjima i afirmacijom mikroturističkih lokaliteta može u potpunosti da se unapredi život sela, rekli su u TO Zlatibor.

Konkurs za najbolje turističko selo raspisala je Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija i svaka od zemalja članica imala je pravo da kandiduje tri sela. Nakon zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije odlučeno je da će Srbiju na ovom konkursu predstavljati zlatiborsko selo Gostilje, uz Mokru Goru i Tršić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike