Šta šokira turiste: Plaćanje javnog toaleta, bebe nasred ulice, šoping-centri pored hramova

22.09.2021

14:00 >> 14:07

0

Većina njih najviše je iznenađena suprotnošću između bogatstva i siromaštva

Šta šokira turiste: Plaćanje javnog toaleta, bebe nasred ulice, šoping-centri pored hramova
Copyright Pixabay

Nema tog turiste koji nije bio iznenađen nekom pojavom u zemlji koju prvi put posećuje. Turisti kažu da u Srbiji dožive kulturološki šok kada vide da noćni život traje sedam dana u nedelji i da devojke gradom šetaju besprekorno sređene i obučene po poslednjoj modi.

Pročitajte i ovo:

A kako turisti vide druge zemlje i šta je to što ih šokira? To pitanje je postavio jedan korisnik Redita, a ovo su odgovori:

– Naručio sam pomfrit u Nemačkoj, a konobar ga je prelio majonezom a da me ništa nije pitao.

Pixabay

– Otišli smo u “Mekdonalds” u Španiji gde je moglo da se naruči pivo.

– Kulturološki šok doživela sam u Italiji kad sam shvatila da lokalno stanovništvo vodi decu sa sobom na večeru nakon devet sati. Neka deca su bila toliko umorna da su tu i zaspala.

– Moja žena je iz Japana, i prilikom posete toj zemlji do mene je seo njen prijatelj, koji nije znao ni reč engleskog, a ja ne znam japanski. Natočio nam je sake, nazdravio sam s njim i popio naiskap – a on je nastavio da sipa. Rekao sam ženi kako tip pokušava da me napije, a ona se samo nasmejala i rekla da ostavim malo u čaši, jer kad popijem svaki put piće do kraja Japanci misle da želimo još da pijemo.

– Došli smo u Meksiko i shvatili da svi tamošnji stanovnici nose dugačke pantalone i košulje sa dugačkim rukavima. Naravno, to uopšte ne bi bilo čudno da napolju temperatura nije bila 35 stepeni.

– Pravi šok sam doživeo u Indiji kada sam video dve velike suprotnosti: bogatstvo i siromaštvo. Tadž Mahal je jedna od najsavršenijih stvari koju je napravio čovek, ali čim se maknete malo od njega vlada neopisiva beda.

Pixabay

– U Americi je gotovo sve drajv-in. Postoje drajv-in kafići, bankomati, čak i trgovine koje prodaju isključivo alkohol!

– Plaćanje javnog toaleta gotovo svuda u Evropi, e to me je šokiralo. Ja sam iz Australije, gde su javni toaleti na svakom koraku, a pritom su čisti i besplatni.

– Kina je definitivno zemlja kontrasta, a to se sjajno vidi na relaciji staro – novo. Naime, pored istorijskih hramova, od kojih su neki stari i nekoliko hiljada godina, uzdižu se moderni šoping-centri.

Pročitajte i ovo:

– Prijatelj i ja smo šetali Rejkjavikom i naišli na zabundanu bebu u kolicima nasred ulice. Ubeđeni da se dete izgubilo, počeli smo da tragamo za roditeljima, ali se ispostavilo da je majka u radnji prekoputa ulice. Ovde se deca najnormalnije ostavljaju na ulici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike