Da Vinčijevi potomci: 14 muškaraca pripadaju porodici u kojoj je rođen slavni umetnik

07.07.2021

16:00

0

Autor: Slavica Kalaba

Leonardo je bio bez dece, ali je imao 22 polubraće i sestara

Profimedia/Leonardo Da Vinči

Italijanski naučnici su, istražujući porodično stablo slavnog Leonarda da Vinčija, došli do 14 muškaraca koji su potomci porodice u kojoj je rođen slavni umetnik.

Njihov rad rezultat je desetogodišnjeg istraživanja čiji cilj su bili rekonstrukcija i ažuriranje genealogije porodice Da Vinči, napisali su naučnici u radu koji je  objavljen u časopisu “Hjuman evolušn”.

Pročitajte i ovo:

Stručnjaci za Da Vinčija, Alesandro Vezosi i Agnesa Sabato, rekli su da su dokumentovali 21 generaciju porodice umetnika.

Profimedia/Alesandro Vezosi i Agnesa Sabato

Y hromozomi se prenose na muške potomke tokom 25 generacija i ostaju potpuno nepromenjeni.

Pročitajte i ovo:

Tokom studije su razgovarali sa potomcima slavnog slikara i identifikovali su nekoliko porodica na različitim granama njegovog porodičnog stabla. Istorija porodice Da Vinči je duga 690 godina, a naučnici su pratili muški deo loze, od Leonardovog pretka Mikaela, rođenog u 13. veku, preko njegove rodbine i njegovog oca Pjera Frosina, pa sve do rođenja samog umetnika 1452. godine.

Koristeći dokumentaciju, došli su do četiri porodice koje su povezana sa Da Vinčijevim bratom Domenikom. Slavni umetnik je bio bez dece, ali je imao 22 polubraće i sestara.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti