Kejt oličenje otmenosti, Džil Bajden omašila nijansu plave, Ranija i Leticija oduševile, a Kejti Peri se baš zabavila

06.05.2023

16:01

0

Autor: Z. A.

Bio je to i u modnom smislu istoriijski trenutak

Kejt oličenje otmenosti, Džil Bajden omašila nijansu plave, Ranija i Leticija oduševile, a Kejti Peri se baš zabavila
Copyright Profimedia

Na krunisanju kralja Čarlsa III okupila su se uticajna i poznata lica sa svih strana sveta, a među prvima u Vestminstersku opatiju stigli su muzičar Nik Kejv i glumica Ema Tompson, kao i brojna imena iz političkog i društvenog života Velike Britanije i ostatka sveta.

Princeza od Velsa Kejt Midlton je na krunisanju kralja Čarlsa bila oličenje otmenosti i, nakon mnogo nagađanja o tome koji će ukras nositi na glavi tokom krunisanja, pojavila se u Vestminsterskoj opatiji ukrašena svetlucavim srebrnim lovorovim vencem koji dosta liči na tijaru - a to ipak nije.

Kensingtonska palata potvrdila je da Kejt Midlton na ovom istorijskom događaju nije nosila tijaru. Umesto nje nosila je srebrni ukras, koji je kreirao Jess Collet x Alexander McQueen, a sastojao se od svetlucavih srebrnih poluga, kristala i lišća sa srebrnim nitima.

TanjugPhil Noble/Pool Photo via AP
Princ i princeza od Velsa sa decom

Već se ranije nagađalo da će Kejt nositi cvetni ukras za Čarlsov veliki dan, a uz njega je nosila svečani ogrtač na zahtev kralja Čarlsa i kraljice Kamile, kao i haljinu Alexandera McQueena od svilenog krepa boje slonovače s vezom od srebrnih niti koji prikazuje motive ruže, čička, narcisa i deteline.

Njena je odeća zaista uključivala malo plave boje, kao što je Kejt nedavno dala naslutiti i to zahvaljujući svečanom ogrtaču.

Kejt je na ceremoniji krunisanja bila u društvu supruga, princa Viijama i dece: princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luja. Princ Džordž dobio je i posebnu ulogu u velikom danu svog dede, budući da je bio jedan od četiri Čarlsove stranice časti.

Profimedia
Princeza od Velsa

Kraljica Kamilla, supruga kralja Čarlsa na svečanoj je ceremoniji krunisanja nosila raskošnu kreaciju boje slonovače, dostojnu svečanog trenutka, dizajn potpisuje Brus Oldfild. U  Vestminsterskoj opatiji nosila je grimizni baršunasti državnički ogrtač s dugim šlepom izvorno izrađen za kraljicu Elizabetu II 1953. godine. Oldfild je kreirao i odeću za pokojnu Dajanu, princezu od Velsa.

Tanjug/ Victoria Jones/Pool via AP
Princ i princeza od Velsa sa decom

Kralj je pak nosio grimizni državnički ogrtač svog dede Džordža VI s novom grimiznom krunidbenom tunikom, s krem svilenom košuljom i pantalonama Royal Naval za svoj dolazak na krunisanje. Njegova kraljevska crvena krunidbena tunika inspirisana je sličnim tunikama koje su nosili Džordž V i Džordž VI na svom krunisanju.

Tanjug/AP Photo/AP Photo/Gareth Cattermole/Pool Photo via AP
Princ i princeza od Velsa sa decom

 

Krunisanje kralja Čarlsa okupilo je uticajna i poznata lica sa svih strana sveta, slavne ličnosti, diplomate i pripadnike kraljevskih porodica širom sveta.

Krunisanju je prisustvovala i prva dama Amerike Džil Bajden u plavom kompletu, koja je obukla pogrešnu nijansu plave boje umesto kraljevskoplave.

Kejti Peri se baš dobro zabavljala i napravila sigurno odlične selfije, a kraljica Leticija, kao i kraljica Ranija izazvale su oduševljenje. 

Profimedia
Kejti Peri

Pogledajte kako su izgedale zvanice na krunisanju Čarlsa III:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike