Šta da radite ako partner više ne želi da bude intiman sa vama?

29.05.2023

22:22

0

Autor: K. B.

Mogu postojati razni faktori koji utiču na nedostatak želje za intimnošću

Šta da radite ako partner više ne želi da bude intiman sa vama?
Ilustracija - Copyright Freepik

Kada se suočite sa situacijom u kojoj partner više ne želi da bude intiman s vama, može biti veoma teško i emotivno izazovno. Ovo može dovesti do pitanja o stanju vašeg odnosa i uzroka takve promene. Važno je pristupiti ovoj situaciji s razumevanjem, komunikacijom i poštovanjem kako biste pronašli rešenje koje će oboje zadovoljiti. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti u takvoj situaciji:

Razgovarajte otvoreno i iskreno

Pokažite partneru da ste otvoreni za razgovor o vašem intimnom životu i da želite da razumete njihove razloge. Budite suosjećajni i slušajte s pažnjom. Neka vaš partner zna da je vaš cilj održati zdravu i srećnu vezu.

Profimedia
 

Izražavanje empatije

Pokušajte da se stavite u kožu svog partnera i razumete kako se on ili ona oseća. Mogu postojati razni faktori koji utiču na nedostatak želje za intimnošću, kao što su stres, umor, zdravstveni problemi ili emocionalni preokreti. Nemojte pretpostavljati, već se pokušajte povezati sa partnerom na dubljem nivou.

Naučite da komunicirate svoje potrebe

Bilo da je u pitanju fizička bliskost ili emocionalna podrška koju želite dobiti kroz intimnost, važno je da jasno izrazite svoje potrebe. Budite iskreni o svojim osećanjima i očekivanjima, ali i otvoreni za partnerove perspektive. Pronalaženje kompromisa može biti ključno.

Razmotrite zajednički pristup rešavanju problema

Umesto da okrivljujete jedno drugo, radite kao tim kako biste rešili problem. Razmislite o tome da zajedno potražite stručnu pomoć, kao što je savetovanje parova ili terapija. Kvalifikovani stručnjaci mogu vam pružiti alate i strategije za prevazilaženje izazova i ponovno uspostavljanje intimnosti u vašem odnosu.

Freepik
 

Pokažite ljubav i podršku

U teškim vremenima, ljubav, podrška i razumevanje mogu biti od ključnog značaja. Budite tu za svog partnera i pokažite mu da ste spremni da radite na vašem odnosu. Pomažite jedno drugom da se osećate voljeno i prihvaćeno, čak i ako trenutno nema fizičke intimnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike