Vuče vas za nos: Ako muškarac radi ove stvari vrlo verovatno gleda samo korist

28.05.2023

13:08

0

Autor: K. B.

U vezi se svi nadamo da ćemo pronaći iskrenu ljubav i partnera koji će nas voleti i ceniti

Vuče vas za nos: Ako muškarac radi ove stvari vrlo verovatno gleda samo korist
Ilustracija - Copyright Freepik

Međutim, postoje situacije u kojima se može desiti da nas neko samo koristi, bez iskrenih namera i emocionalne povezanosti. Ove situacije mogu biti veoma bolne i frustrirajuće, ali važno je prepoznati znakove koji ukazuju na to da nas neko možda vuče za nos. Ako primetite da muškarac radi određene stvari koje ukazuju na to da vas samo koristi, verovatno je vreme da pažljivo razmislite o svojoj vezi.

Freepik
 

Kada smo zaljubljeni, često želimo verovati da je naš partner iskren i da deli iste osećaje kao i mi. Međutim, postoje određeni znakovi koji ukazuju na to da nas muškarac možda samo koristi. Ako se osećate kao da ste u vezi sa nekim ko vas ne ceni ili ko ima skrivene motive, važno je da budete svesni tih znakova i da preduzmete korake kako biste zaštitili svoje emocije.

Tri znaka da vas samo koristi

Prvi znak je nedostatak iskrenosti i otvorenosti. Ako primetite da vam partner ne deli svoje misli, osećaje i planove za budućnost, već vas drži na distanci, to može biti znak da vas samo koristi za svoje potrebe. Odsustvo iskrenog i dubljeg emotivnog povezivanja može ukazivati na to da muškarac nije zainteresovan za ozbiljnu vezu.

Drugi znak je neravnoteža u ulaganju napora. Ako primetite da većinu tereta veze nosite vi, dok se partner čini pasivnim i neangažovanim, to može ukazivati na to da vas samo koristi. Prava veza zahteva jednakost i obostrano ulaganje u nju. Ako se osećate kao da stalno radite sve, dok partner ne pokazuje istu posvećenost, vreme je da preispitate svoj odnos.

Treći znak je nedostatak podrške i pažnje prema vama. Ako partner ne pokazuje interes za vaše potrebe, snove i ciljeve, već se fokusira samo na sopstvene interese, to može biti indikacija da vas koristi. Prava ljubav uključuje podršku i pažnju prema partneru, uz razumevanje i empatiju.

Profimedia
 

Važno je da budete svesni ovih znakova i da ne ignorišete crvene zastavice koje se javljaju u vezi. Ako imate sumnje da vas muškarac samo koristi, vreme je da otvoreno razgovarate o svojim osećanjima i očekivanjima ili jednostavno nađete nekoga ko će da vas ceni.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike