Možda je vreme da nabavite mačku: Ako radite ovih pet tužnih stvari, ostaćete zauvek sami

26.05.2023

13:08

0

Autor: K. B.

Treba da izađete iz svoje zone komfora

Možda je vreme da nabavite mačku:  Ako radite ovih pet tužnih stvari, ostaćete zauvek sami
Copyright Freepik

Prisustvo straha je najveća prepreka s kojom se veza može suočiti. Samouništavanje veze često se dešava u manjim detaljima koje ne primećujemo dok nije kasno. Ali svi oni imaju strah kao osnovni uzrok. Evo nekoliko primera načina na koje sabotiramo veze. Ako radite ovih 5 tužnih stvari, ostaćete zauvek sami:

1. Ako projektujete percepcije svojih nedostataka na nekog drugog

Izražavanje svojih osećanja lošeg samopouzdanja zato što niste tamo gde biste želeli biti u životu i projekcija tih nedostataka na vašeg partnera stvorila je razdor među vama.

Uvek će postojati neko ko je lepši, bogatiji, pametniji, atletski sposobniji i duhovitiji. Ali istina je da je vaš partner izabrao vas jer voli sve ono što jeste. Ako ne bi cenio ono što vas čini posebnim, ne bi i dalje bio sa vama. Poštujte njegov izbor tako što ćete biti najbolja verzija sebe i odbacite uslove i ograničenja koja sami sebi namećete.

Pexels
 

2. Izjavljivanje da si spreman/a kada to nisi

Kada upoznate nekoga ko vas obara s nogu, želite se držati tog euforičnog osećaja. Međutim, nije svakom koga volite suđeno da bude s vama.

Pravimo greške u vezama kada se previše brzo povodimo za osećanjima i emocijama. Nekim vezama je potrebno vreme da se razviju. Tokom tog puta, nesvesno ćemo postati bolje osobe. Ako prerano skočite, povredićete tu osobu i neizbežno uništiti "šta bi moglo biti". Nemojte dozvoliti da strah od usamljenosti postane teret.

3. Govorite "da" kada zapravo mislite "ne"

Lepo je voleti aktivnosti koje parovi zajedno rade i provoditi vreme sa svojom drugom polovinom, ali ponekad je jednostavno normalno poželeti samoću.

U vezi, nikada ne želite da izgleda kao da odbijate svog partnera. Muškarci često popuštaju stvarima s kojima se zapravo ne slažu. Vremenom će se gomilati nezadovoljstvo. Ako se i dalje bojite da ćete razočarati svog partnera, ta mala molba (koja vama nije tako mala) može prerasti u ogroman sukob.

Jedna stvar s kojom svi moramo biti udobniji u vezama jeste uspostavljanje granica koje neće udaljiti naše bolje polovine. Sasvim je u redu reći da ne želite nešto uraditi i ne morate se braniti zašto.

4. Nedovoljno pokazivanje ranjivosti

Jedno od toksičnih očekivanja o muškosti je kontrolisanje svojih emocija. Neki momci nisu skloni javnim ili elektronskim izražavanjima naklonosti. Neki momci uopšte nisu nakloni naklonosti izvan spavaće sobe. Zašto? Zato što im niko nije naučio da gestovi ljubavi nisu ograničeni na fizički nivo.

Ranjivost je način na koji negujete duboku emocionalnu povezanost s osobom. Možda mislite da vam nedostatak ranjivosti daje prednost. Međutim, na duži rok, strah od povređivanja postaje samostvarujuće proročanstvo. Samo nanosite štetu sopstvenoj budućnosti.

Pixabay
 

5. Ne usuđujete se da tražite ono što želite

Postoji jedan Instagram mim koji kaže nešto poput "ne tražite previše, samo tražite pogrešnu osobu". Tako mnogo naše nesreće u vezama proizlazi iz toga što naši standardi i potrebe ostaju neispunjeni.

Prihvatamo manje jer, iz kratkovide perspektive, volimo tu osobu pa nam to nije velika stvar. Greška! Morate imati samopouzdanje u zastupanju sopstvene sreće. Nije zdravo dozvoliti partneru da vas koristi osećajem krivice kao načinom sramoćenja ili prinude da se odreknete onoga što vam je važno kao pojedincu.

Samouništavanje je težak obrazac koji je teško prekinuti. Nekada to ne radimo namerno. Kolekcija navika i misli miruje u nama. Dolaze na površinu samo kada se pojavi neko ko nam nešto znači. Sabotaža je posledica straha. Međutim, dan kada odbacite podrazumevane postavke straha je dan kada će vas univerzum nagraditi najvećom ljubavlju od svih.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike