U slučaju da ste lenji ili baš umorni: Ove poze ne zahtevaju fleksibilnost, idealne su i za starije parove

22.05.2023

22:22

0

Autor: K. B.

Uživajte u svojoj seksualnosti

U slučaju da ste lenji ili baš umorni: Ove poze ne zahtevaju fleksibilnost, idealne su i za starije parove
Seks - Copyright Freepik

Mnogi parovi žele da začine stvari u spavaćoj sobi, ali mobilnost nije uvek uključena u dostupne savete i vodiče. Kako starite, i dalje želite da istražujete intimnost sa svojim partnerom i iako je dobar seks više entuzijazam i otvoren um nego tehnika, možda će biti potrebno da prilagodite položaj da bi stvari bile bezbedne, udobne i prijatne.

- Lično poznajem ljude u sedamdesetim sa mnogo više energije, izdržljivosti, fleksibilnosti i apetita za avanturom nego što sam imala u dvadesetim - kaže Paulina Tener, stručnjakinja za tantrički seks. Ona otkriva sedam omiljenih seksualnih pozicija za zrele parove, tako da možete početi da istražujete bez obzira na godine.

Misionar čudotvorac

Misionarska je i dalje jedna od pozicija koja omogućava duboku povezanost, kaže Paulina. Za dodatnu stabilnost, jedan partner može ležati na leđima dok drugi stoji na kraju kreveta.

- Možete uživati u ovome dok vam noge vise sa ivice kreveta ili naslonjene naviše na partnerova prsa što vam može pomoći da dostignete dublji vrhunac - dodaje Paulina.

Kašika

Ovo je jedan od najlekovitijih položaja za koje znam, zbog udobnosti, objašnjava Paulina. Osim toga, svom ljubavniku možete pružiti dodatnu genitalnu stimulaciju prstima ili igračkom prilikom prodiranja, dok druga ruka putuje ka nekoj od erogenih zona kao što je potiljak. Možete da nagnete karlicu da biste podesili dubinu i pogodili ta najvažnija mesta, kao i da raširite noge da biste omogućili lakši pristup.

Freepik
 

69

Ne morate biti mladi ljubavnici da biste uživali u onome što Paulina naziva 'međusobno obožavanje genitalija'. Mnogo je udobnije kada oboje ležite na boku.

- Ako davanje i primanje u isto vreme ostavljaju osećaj da bi vaša čula mogla da eksplodiraju, pauzirajte stimulaciju i samo primite, jednostavno gledajući sa ljubavlju u genitalije svog partnera. Onda možete da se prebacite i da osetite i kontrolišete zadovoljstvo svojim tempom - dodaje Paulina.

Pas bez opasnosti

Postoji nekoliko varijacija psića u kojima možete da uživate bez obzira da li vam leđa izazivaju nelagodnost ili je neko od vas u invalidskim kolicima - kaže Paulina. Ona preporučuje da jedan partner sedi na drugom dok se oslanja na krevet ili kauč ispred njih za dodatnu podršku.

– Svako može da uživa u gotovo svim pozicijama, bez obzira na godine i fizičku građu. Samo treba da se prilagodite i da budete otvoreni! – ističe ona.

Akcija na stolici

Položaji sedenja su odlični za jačanje intimnosti i postizanje dubokog prodiranja uz stimulaciju klitorisa. Paulina savetuje da pogledate duboko u oči, posebno kada jedno ili oboje doživite vrhunac. Dok se gurate gore-dole, oboje ćete osećati intenzivan, dubok nivo zadovoljstva.

- Ova pozicija može da počne uzbudljivim striptizom i plesom u krilu, pretvarajući radnju u širu scenu fantazije ili igranja uloga - dodaje on.

Freepik
 

Bezbrižna kaubojka

Ponekad nema većeg zadovoljstva za osobu od potpune kontrole nad iskustvom u smislu brzine, dubine i ugla, kaže Paulina.

– Da biste ovaj položaj uvežbali na način koji podržava leđa, obezbedite dodatnu stabilnost tako što ćete ruke nasloniti na noge partnera dok leži ispod vas – savetuje ona. Partner može da podigne kolena da bi efikasno stvorio „sedište“ ili da se drži za donji deo leđa kako bi podržao svoje pokrete. Bezbrižna kaubojka je posebno prijatna jer ovaj položaj vrlo lako usmerava seksualnu energiju nagore kroz kičmu.

Makaze

U ovoj pozi možete da se gledate i stavite ruke na srce jedno drugom, jer to podstiče dublji osećaj povezanosti, a istovremeno omogućava da se oboje osećate potpuno udobno, koristeći jastuke za podršku ako je potrebno, prenosi Metro.

- Uvek zapamtite da vaša omiljena pozicija možda nije ista kao pozicija vašeg partnera. Možda će vam biti teško da pronađete onu koja vam pruža podjednako zadovoljstvo i stimulaciju; u redu je, ne treba da paničite! Samo nastavite da eksperimentišete. Možda možete da se prebacite iz jedne pozicije u drugu tokom seksa da biste oboje imali priliku da uživate u maksimalnom zadovoljstvu. Takođe - probajte igračke! Malo dodatne vibracije na klitorisu ili g-tački, ili prsten za penis koji pomaže u održavanju erekcije u zahtevnijim pozicijama, mogao bi da promeni zajedničko iskustvo - istakla je ona.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike