Dokazano je da intimni odnos s godinama postaje bolji, a naučnici za to navode tri glavna razloga

19.05.2023

22:39

0

Autor: K. O.

Mladost je lepa i burna, a zrele godine donose bolji seks

Dokazano je da intimni odnos s godinama postaje bolji, a naučnici za to navode tri glavna razloga
Ilustracija - Copyright Freepik

Možda ste mislili da je mladost rezervisana za najbolji provod ispod jorgana, ali istraživanja govore drugačije. Seks s godinama postaje sve bolji i bolji, pa čak 37 odsto žena i 34 odsto muškaraca su izjavili kako su najbolje godine za seks baš četrdesete.

U istraživanju, koje je sprovela stranica EllicitEncounters.com, učestvovalo je 828 ispitanika, a autori studije objašnjavaju da u 20-ima ljudi imaju više seksa, ali u 40-ima zaista uživaju u njemu. U tim godinama oni imaju mnogo manje kompleksa i više iskustva.

A za to postoje tri glavna razloga:

U 40-ima imamo više samopouzdanja

U ovim godinama tačno znate šta želite, ne stidite se svog tela, pokreta i zvukova, niste opterećeni celulitom niti imate problema s izražavanjem svojih seksualnih želja. Tokom seksa smo opušteniji i više uživamo.

Seks je bolji u braku

Koliko god vam zvučalo čudno i nelogično, zapravo ima smisla. Naravno da je prvi seks uvek uzbudljiv i vođen s više strasti, ali parovi koji su dugo zajedno poznaju se i u krevetu. To znači da tačno znaju kako da se prepuste uživanju i da dostignu orgazam. Takođe, parovi su opušteniji i bez suzdržavanja će isprobati nove stvari i eksperimentisati.

Freepik
 

Starije žene lakše doživljavaju orgazam

Ovo su potvrdila brojna istraživanja. Tako da starije žene češće doživljavaju orgazam nego žene s manje seksualnog iskustva. A ova činjenica značajno utiče na kvalitet seksualnog života partnera.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike