Male promene koje mnogo znače: 12 jednostavnih detalja zbog kojih će vaše kupatilo izgledati kao iz najboljeg hotela

15.06.2023

12:23

0

Autor: K. O.

Bez mnogo ulaganja, dobićete potpuno drugačiji utisak

Male promene koje mnogo znače: 12 jednostavnih detalja zbog kojih će vaše kupatilo izgledati kao iz najboljeg hotela
Ilustracija - Copyright Unsplash

Život u hotelu bi bio neverovatan - uživali biste u prelepom pogledu sa prozora, redovnom čišćenju, promišljenom dizajnu enterijera, velikim kupatilima i čistim peškirima.

Ali kako je to za mnoge nemoguće, ostaje vam opcija da svoj stan ili kuću učinite malo udobnijim. Pa, zašto ne biste počeli od kupatila?

Da biste postigli dobar rezultat, potrebno je da znate kako vlasnici hotela uspevaju da jednostavnu sobu sa tušem i umivaonikom pretvore u umetničko delo.

1. Beli peškiri

Većina hotela nema šarene posteljine, različite peškire, ogrtače i papuče. To je zato što su bele stvari mnogo praktičnije. Mogu se prati na visokim temperaturama, ne blede i uvek izgledaju čisto i sveže.

Ako vam se ne sviđa bela, još uvek možete da izaberete pastelne boje. Da uvek znate čiji je peškir, na njih izvezite prvo slovo imena vlasnika.

Pixabay
 

2. Dobar tuš

Nisu vam potrebne skupe pločice ili oprema. Cela soba će izgledati kao nova ako imate modernu glavu za tuširanje. Izgledaju dobro i veoma su udobne za upotrebu. Osim toga, mnogi proizvođači prave modele koji štede vodu.

3. Visokokvalitetna prostirka

Jeftine, stare prostirke će uništiti izgled čak i najboljeg kupatila. Bolje je kupiti novu koja odgovara celokupnom dizajnu. Zamenite tipičnu gumenu prostirku pamučnom. Da, zahtevaju više pažnje, ali izgledaju neverovatno.

4. Funkcionalno ogledalo

Velika ogledala čine da mesto izgleda veće i ostavljaju bolji utisak. Osim toga, lakše vam je da pogledate sebe. Ako nemate mesta za veliko ogledalo, postavite lupu pored prvog ogledala. Mnogi hoteli koriste ovaj hak.

Pexels
 

5. Promišljeno ukrašeni prozori

Ako pogled sa prozora nije najbolji, možete koristiti netransparentne prozore, lepe zavese i cveće. Bambus izgleda odlično, a može biti i u prostoriji sa visokom vlažnošću.

Da bi prostorija izgledala sveže, okačite til sa draperijom, ali pazite da tkanina ne dodiruje pod i ne dolazi u kontakt sa vodom.

6. Umivaonik urednog izgleda

Hoteli nude pakovanja sa šamponom i dozatorima umesto gomile raznobojnih boca i tubica. Tako pojedini hoteli sipaju šampone u boce koje odgovaraju boji i teksturi slavina.

Držači sapuna takođe treba da budu u istom stilu.

7. Pravo svetlo

Hoteli koriste glavne i dodatne izvore svetlosti. Vrlo često, područje oko ogledala je osvetljeno. Međutim, nije LED svetlo na ogledalu, već nešto zanimljivije.

Najlakša opcija su ravne lampe na zidu sa obe strane ogledala. Ako imate dovoljno prostora, možete postaviti viseće lampe.

Ne zaboravite na temperaturu boje. Što je temperatura viša, to je svetlo hladnije i više liči na bolničko odeljenje. Stručnjaci preporučuju korišćenje lampi do 3.000 K.

8. Briga o detaljima

Čak i najjednostavnije kupatilo će izgledati kao novo ako dodate neke svetle detalje. Možete kupiti neobičan sapun ili korpu za peškire, sipati šampon u prelepu bočicu ili nabaviti lep držač za četkice za zube.

Pexels
 

Aromatizovane sveće, cveće ili činija sa laticama u blizini umivaonika mogu vam pomoći da napravite prijatnu atmosferu. Neki hoteli koriste antičke predmete za dekoraciju. Ako imate slatku figuricu, zašto ne biste uradili isto?

9. Lagani minimalizam

Vlasnici hotela pokušavaju da ne preopterećuju dizajn sa previše detalja ili super ekstravagantnih dekorativnih elemenata. Kupatila su često jednobojna: na ovaj način izgledaju luksuzno, ali ipak jednostavno. Ništa nije elegantnije ili čistije od svetlog i velikog kupatila.

Belo na belom je odličan trik - sav nameštaj i slavine treba da budu beli, a sitni detalji ostalih stvari treba da budu u odgovarajućim bojama. Ako imate malo kupatilo i loše osvetljenje, ovo je najbolja stvar koju možete da uradite. Bela čini da prostor izgleda veći nego što zaista jeste.

10. Prirodni materijali i boje

Najbolji hoteli na svetu oslanjaju se na prirodne boje i elemente. Samo umetnički hoteli koriste veoma svetle boje, ali ovo nije baš prikladno za običan stan. Možete mešati minimalizam i blagi rustični boho stil.

U mnogim kupatilima, stolovi napravljeni od prirodnog drveta izgledaju sjajno. Dodaci od ratana su takođe odlični za ukrašavanje.

Unsplash/Francesca Tosolini
 

11. Akcenti u unutrašnjosti 

Ako smatrate da su minimalizam i bela boja dosadni, možete eksperimentisati sa određenim kontrastima. Na primer, obojite zidove ili plafon u svetlu boju. Ali pod treba da ostane neutralan, ili će biti previše. Još jedna odlična ideja je da koristite kreativne zidne dekoracije, poput animal printova, egzotičnih pejzaža ili umetničkih dela.

Ne zaboravite da simetrični uzorci čine prostor manjim. Ako je kupatilo malo, izaberite velike dekorativne elemente. Još jedan trik koji vlasnici hotela koriste je igranje šarama i malim pločicama. Koristeći pločice različitih veličina, pokazujete svu svoju kreativnost. Neki francuski hoteli koriste tri različite pločice, a dizajn izgleda zapanjujuće.

Pexels
 

12. Maksimalna upotrebljivost

U hotelima sobe nisu samo atraktivne, već i praktične. Kupatila su organizovana tako da se lako čiste pre dolaska novih posetilaca. Isto možete učiniti i u svom domu. Koristite pločice sa ravnim ivicama i malim šavovima, jer se one lakše peru. Takođe, stavite pločice u potpunosti, od vrha do dna.

Koristite zidne niše umesto polica koje zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Viseći nameštaj čini pranje poda mnogo lakšim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike