Prvi utisak: Pet ključnih detalja koje gosti primete kada zakorače u vaš dom

06.06.2023

11:59

0

Autor: K. B.

Zanimljivo je kako gosti primećuju stvari koje mi često previdimo u svom domu

Prvi utisak: Pet ključnih detalja koje gosti primete kada zakorače u vaš dom
pexels-andrea-piacquadio-3764496 - Copyright Pexels

Možda smo navikli na naš nered i neprimetno prašinjenje, ali to ne znači da drugi ljudi neće primetiti te sitnice. Kada očekujemo goste ili želimo da uvek budemo spremni za neočekivano, važno je znati koje su to pet stvari koje će gosti zaista primetiti.

Dobrodošli u hodnik: Prvi utisak koji gosti primete

Kada gosti uđu u vaš dom, prvo što će primetiti je hodnik ili predsoblje. Zato je važno održavati ovaj prostor urednim i dobro organizovanim. Postavite policu, konzolu ili vešalicu gde gosti mogu da stvae stari. Redovno čistite prostirku od prašine i održavajte je urednom. Ne zaboravite da pre dolaska gostiju očistite ili usisate pod u hodniku, idealno nekoliko puta nedeljno. Dodavanje buketa sveže ubranog cveća ili saksije može ulepšati hodnik i učiniti ga prijatnijim.

Profimedia
 

Miris koji dočekuje goste

Iako smo možda postali neosetljivi na mirise u svom domu, gosti će primetiti sve mirisne detalje. Redovno provetravajte svoj stan i otvorite prozore kako biste uneli svež vazduh. Ugodno iznenadite goste prijatnim mirisima u vašem domu. Možete zapaliti mirisnu sveću ili koristiti eterična ulja poput limuna, pomorandže, mandarine ili vanile. Ako nemate ništa od toga pri ruci, kuvanje kora citrusa u šerpi na kratko vreme može stvoriti prijatan miris.

Nered

Nered u domu ostavlja utisak neurednosti i zapuštenosti. Iako ne morate biti perfekcionista, važno je držati stvari organizovanim. Ako nemate dovoljno vremena da temeljno pospremite pre dolaska gostiju, sakupite sve stvari u torbu i stavite je u pokrivenu korpu za veš. Korpe mogu biti odličan način da se sakriju igračke ili ostale sitnice. Takođe, odredite posebnu fioku za račune, poštu i kataloge kako biste ih držali uredno. Odeću držite u ormaru, a prljavi veš u korpi za prljav veš. Važno je da svaka stvar ima svoje mesto. Počnite sređivanje prostora oko kojeg ćete provoditi najviše vremena, kao što su trpezarijski sto, kuhinjsko ostrvo, stočić u dnevnoj sobi ili kauč.

Profimedia
 

Kupatilo

Ako ne uspete da očistite ceo stan pre dolaska gostiju, ako morate da izaberete samo jednu prostoriju, neka to bude kupatilo. Malo stvari je tako odvratno kao prljavo i dotrajalo kupatilo, pogotovo kada nije vaše! Čarobnom krpom obrišite sudoper i sve površine na kojima držite kozmetiku. Potpuno očistite toalet i obrišite ogledalo. Uverite se da u kupatilu ima dovoljno toalet papira. Po uglovima rasporedite mirisne sapune ili sveće.

Kućni ljubimci

Dlaka vašeg ljubimca vam se nikada neće gaditi koliko se gadi gostima. Ako imate kućnog ljubimca, usisajte tepih i kauč, trebalo bi da budu bez dlaka. Odložite igračke vašeg ljubimca. Očistite područje oko posude za hranu i operite činije za hranu i vodu. Obavezno promenite mačje leglo.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike