
Recept dana: Feta hleb je jednostavan, a savršen doručak uz grčki jogurt. Ne mesi se, sve se pravi u jednoj činiji za 10 minuta
Lako i za početnike u kuhinji

Nema ništa lepše nego kad ujutru pecivo zamiriše. I to ne bilo kakvo, već sa sirom. Da biste napravili ovaj feta brot treba vam bukvalno deset minuta.
Hrskav spolja, mekan iznutra i pun ukusa fete – sve se pravi u jednoj činiji i bez komplikacija. Savršen za doručak ili večeru uz grčki jogurt za umakanje!
A recept smo našli na Instagram profilu grčkog kuvara @panoskitchen.
Vreme pripreme:
10 minuta + 20 minuta pečenje
Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 ml mleka
- 70 ml maslinovog ulja
- 2 jaja
- 250 g fete (izmrvljene)
- 20 g praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- Biber po ukusu
- Susam za posipanje

Priprema:
U velikoj činiji umutite mleko, ulje, jaja i biber.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, prosejte i postepeno dodajte u smesu.
Dodajte izmrvljenu fetu i pažljivo promešajte da se ravnomerno rasporedi.
Sipajte smesu u podmazan kalup i pospite susamom po vrhu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C (sa ventilatorom) oko 20–25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Poslužite toplo ili hladno, idealno uz grčki jogurt – pravi užitak!
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari