aktuelno

Recept dana: Veknice od mlevenog mesa i povrća po starom nemačkom receptu - idealne za nedeljni ručak

04.10.2024

07:51

0

Autor: K. O.

Imamo sjajan predlog za porodični ručak ili večeru

Recept dana: Veknice od mlevenog mesa i povrća po starom nemačkom receptu - idealne za nedeljni ručak
Copyright Printscreen/YouTube

Jela od mlevenog mesa izuzetno su popularna kod nas. A većina ljudi voli razne slane đakonije ovog tipa - od ćufti, preko burgera, pa do paste bolonjeze.

Na jutjub kanalu Cookrate - Meat recipes, pronašli smo savršene veknice od mlevenog mesa i povrća koje su po starom nemačkom receptu.

Prave se lako, a ono što je najbolje peku se u rerni bez ulja, tako da su zdravija verzija recepata sa mlevenim mesom.

Uz njih su poslužili i dve salate, jedna je na bazi ukiseljenog povrća, a druga na bazi luka. Možete i njih napraviti ako želite, a možete ih jesti i uz nešto što se vama dopada.

Isprobajte ih još ovog vikenda.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 3 krompira ( 200 g)
  • 2 šargarepe (150 g)
  • 2 crna luka (150 g)
  • 1 crvena paprika
  • 20 g peršuna
  • 2 čena belog luka (30 g)
  • 2 jaja
  • 10 g soli, 5 g crnog bibera, 5 g mlevene paprike

Predlog je da se naprave dve salate od sledećih sastojaka:

Recept dana: Veknice od mlevenog mesa i povrća po starom nemačkom receptu - idealne za nedeljni ručakPrintscreen/YouTube
 

Salata sa lukom i peršunom

  • 10 g sitno seckanog peršuna
  • 10 g sitno seckane mirođije
  • 1 ljubičasti luk
  • 3 crna luka
  • 30 mililitara maslinovog ulja
  • 5 ml sirćeta
  • 10 g šećera, 5 g soli
  • 30 ml vode

Kisela salata

  • 3 kisela krastavčića na sitne kockice
  • 250 g kiseli kupus iseckan sa kiselom šargarepom
  • 1 crni luk iseckan
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 5 g bibera

Priprema:

Stavite mleveno meso u dublju posudu. Izrendajte krompir, pa ga dobro ocediti od vode. Dodajte ga mesu. Potom izrendajte i šargarepu, pa je dodajte. Papriku iseckajte na sitne kockice i dodajte. Izrendajte crni luk, pa i njega ubacite. Sitno iseckajte peršun i stavite u smesu.

Dodajte jaje, pa na kraju i usitnjen beli luk. Dodajte so i biber, pa sve rukom umešajte da se lepo sjedini. 

Recept dana: Veknice od mlevenog mesa i povrća po starom nemačkom receptu - idealne za nedeljni ručakPrintscreen/YouTube
 

Na pola mešanja dodajte i alevu papriku, pa nastavite sa sjedinjavanjem.

Nauljite ruku, pa vadite meso i pravite valjčiće. Ređajte ih u pleh koji ste obložili pek-papirom. Od ove smese dobićete desetak veknica.

Kada ste ih poređali, svaki na nekoliko mesta utisnite ivicom kašike.

Recept dana: Veknice od mlevenog mesa i povrća po starom nemačkom receptu - idealne za nedeljni ručakPrintscreen/YouTube
 

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 25 minuta do pola sata.

Poslužite uz neku salatu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike