Recept dana: Francuski složenac sa pireom i mlevenim mesom - bogat ručak koji je gotov za pola sata

03.11.2023

07:56

0

Autor: K. O.

Priprema je brza i jednostavna, a ukus sjajan

Recept dana: Francuski složenac sa pireom i mlevenim mesom - bogat ručak koji je gotov za pola sata
Copyright Printscreen/YouTube

Mnogima je kombinacija mesa i krompira omiljena, iako nutricionisti nisu baš oduševljeni. A kada se spoje mleveno meso i pire krompir, pa se još zapeku u rerni, dobije se fantastičan obrok - francuski složenac.

Priprema se brzo i jednostavno, sličan je britanskoj pastirskoj piti, ali su ga Francuzi prilagodili. Kada im ostane višak mesa posle ručka, oni ga iskombinuju sa pire krompirom i ponovo imaju gozbu. Em ukusno, em se ništa ne baca.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 100 ml mleka
  • 50 g putera ili margarina
  • crni luk
  • 250 g mlevenog mesa
  • 50 ml ulja
  • so, biber

Priprema:

Operite, očistite i izgnječite krompir, pa dodajte mleko i margarin da biste napravili pire.

Crni luk sitno iseckajte, pa ga propržite na ulju. Zatim dodajte meso, posolite ga i pobiberite, pa sve kratko prodinstajte.

Uljem namažite vatrostalnu posudu, pa na dno stavite polovinu pire krompira. Preko toga stavite mleveno meso, pa na vrh ostatak pire krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 30 minuta.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike