Recept dana: Kolač lambada, kada probate savršen spoj čokolade i narandže zaplesaćete od miline

15.01.2024

07:56

0

Autor: K. O.

Osvežavajuć, kremast i neodoljiv, zove vas na još jedno parče

Recept dana: Kolač lambada, kada probate savršen spoj čokolade i narandže zaplesaćete od miline
Copyright Printscreen/YouTube

Ukoliko želite neku kremastu i osvežavajuću poslasticu, imamo za vas pravi predlog. U pitanju je kolač zanimljivog imena - lambada. 

A ova poslastica fenomenalan je spoj čokolade i narandže koja nije previše slatka. Dopašće se i najmlađima i najstarijima. 

Lagano se priprema, a jedini je problem što uvek mami na još jedno parče.

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

Kora:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 10 g vanilinog šećera
  • 4 kašike brašna

Žuti fil:

  • 120 g pudinga od vanile
  • 1 litar soka od narandže
  • 5 kašika šećera
  • 30 komada keksa

Beli fil:

  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike gustina
  • 500 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 20 g vanilinog šećera
  • 250 g margarina

Preliv od čokolade:

  • 200 g čokolade
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Najpre odvojite belanca i žumanca. Dobro umutite belanca, pa dodajte žumanca. Sjedinite, pa dodajte šećer kašiku po kašiku dok mutite. Dodajte i vanilin šećer. Na kraju ubacite i 4 kašike brašna, pa sve lepo sjedinite. Izlijte u pleh dimenzija 36x26 i pecite 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Puding od vanile umešajte u 200 ml soka od naradndže. Potom ostatak soka sipajte u šerpu, dodajte sok razmućen sa pudingom i šećerom, pa skuvajte.

Printscreen/YouTube
 

Sipajte preko biskvita. Odozgo stavite 30 komada keksa (može pti bera).

U posudi umešajte tri kašike brašna i dve kašike gustina. Sipajte malo mleka da lepo razmutite brašno i gustin. Ostatak od 500 ml mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i 2 kesice vanilin šećer. Lagano uspite deo mleka sa brašnom i gustinom. Kada se smesa zgusne, umutite margarin.

U margarin pomalo dodajte deo sa mlekom, brašnom i gustinom i mutite dok se sve lepo ne sjedini. 

Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.

Dobro ohladiti, pa onda poslužiti.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike