Recept dana: Nebeski kolač, gotov dok se okrenete, a ukus mu je prava čarolija

16.11.2023

07:54

0

Autor: V. I.

Probajte ovaj neodoljivi slatkiš i bićete očarani njegovim kremastim a superlaganim ukusom

Recept dana: Nebeski kolač, gotov dok se okrenete, a ukus mu je prava čarolija
Copyright Printscreen/YouTube

Iako većina ljudi obožava čokoladne slatkiše, ponekad umeju da dosade, pa dobro dođu kremaste poslastice koje u sebi imaju neko voće i šlag. Takav je i ovaj kolač-torta koji je po ukusu i bolji od čuvene jogurt torte.

Nebeski kolač, očaravajuća poslastica koja zadovoljava sva čula, pruža savršen spoj nežnosti i slatkoće. Ovaj divan desert počiva na mekanom, prozračnom kolaču koji se topi u ustima poput oblaka. No, vrhunac užitka dolazi s dodatkom sočnih višanja, koje unose eksploziju voćne svežine.

Savršeno zaokružujući doživljaj je bogat šlag, koji se lagano otapa na dodir jezika, pružajući kremastu teksturu koja se savršeno stapa s kolačem. Svaki zalogaj je poput putovanja na oblake, gde se slatkoća i delikatnost stapaju u jedinstveno iskustvo.

Sloj ukuvanog džemom od trešanja sudara se s belim filom od šlaga i pudinga, a sve je zaokruženo hrskavom koricom od belanaca koja miriše na egzotični kokos.

Nebeski kolač sa šlagom i višnjama nije samo desert, već pravo malo umetničko delo koje mami osmeh na lice svakog gurmana. Sa ukusom koji ostavlja pečat u pamćenju, ovo je poslastica koju ćete poželeti ponovo da doživite i koja će vas povesti u nebeske visine slatkog užitka.

Printscreen/YouTube
 

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 14 kašika kokosovog brašna

Za fil od višanja:

  • 680 g višanja (ili 1 tegla)
  • 1 paket pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera

Za beli krem:

  • 2 paketa pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 750 ml mleka
  • 500 ml pavlake za šlag

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 50 g putera

Priprema:

1. Za koru dobro umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer, muteći na najmanjoj brzini.

2. Ubacite brašno i kokos pa pažljivo rasporedite na podmazan i brašnom posut pirok pleh.

3. Pecite od 15 do 20 minuta na 180 stepeni.

4. Ocedite višnje od soka i skuvajte puding i šećer u tom soku. 

5. Dodajte višnje, a kad provri, sklonite s vatre i prelijte preko ohlađenog biskvita.

6. Skuvajte puding od vanile sa šećerom, pa kad se prohladi, spojte s prethodno umućenom šlagom.

6. Premažite ohlađeni kolač.

7. Otopite čokoladu i puter  na laganoj vatri i time premažite tortu.

Služite dobro prohlađeno.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike