Recept dana: Lešnik gnezda, brzinska poslastica bez pečenja, dekorativna za slavu, jeftina za svaki dan

23.11.2023

07:44

0

Autor: V. I.

Ne znamo da li nam se ovaj recept više dopada jer je brz, jeftin, jednostavan za pripremu ili preukusan

Recept dana: Lešnik gnezda, brzinska poslastica bez pečenja, dekorativna za slavu, jeftina za svaki dan
Copyright Printscreen/YouTube

Lešnik gnezda od čokolade s kremom predstavljaju savršenu kombinaciju za sve ljubitelje uživanja u slatkim ukusima. Ovi sitni kolači oduševljavaju ne samo svojim neodoljivim izgledom, već i bogatim spojem čokolade i lešnika.

Njihova tekstura je mekana, a svaki zalogaj pruža harmoniju čokoladnog preliva i krema koja se nežno topi u ustima. Lešnik gnezda su izuzetno jednostavna za pripremu, a brza izrada ih čini idealnim izborom za svečane prilike ili trenutke kad želite uživati u slatkom zadovoljstvu bez komplikovane pripreme i obigravanja oko šporeta i rerne.

Profimedia
 

Budući da za manje od sedam dana, u utorak, 28. novembra, počinje Božićni post, možda baš ovi dekorativni kolačići budu vaš izbor za posnu slavu ili praznična okuplljanja. Samo treba da zamenite puter posnim margarinom a za keks uzmete posnu varijantu. Čokolada je u obe varijante za kuvanje, dakle posna.

Njihova mala veličina čini ih savršenim izborom za svaku priliku, a slatkasti miris lešnika i čokolade koji se širi tokom pripreme garantuje da će biti omiljeni u svakoj prilici. 

Vreme pripreme:

  • 30 minuta + 1 sat hlađenje

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 200 g kristal šećera
  • 150 g putera
  • 100 g crne čokolade
  • 150 g mlevenih pečenih lešnika
  • 250 g mlevenog keksa
  • krem od čoklade i lešnika
  • 200 g sitno seckanog lešnika

Priprema:

1. U šerpicu ulijte vodu i dodajte šećer i puter.

2. Kada puter počne da se topi, dodajte čokoladu i izmešajte.

3. Kuvajte lagano da baci ključ te sklonite i ubacite keks i mleveni pečeni lešnik.

4. Ostavite u frižideru na hladnom oko sat.

5. Vlažnim rukama pravite kuglice što približnije veličine.

6. Svaku uvaljate u izmrvljeni lešnik, i nežno prstom spljoštite sredinu.

7. Krem ubacite u kesu, odsecite vrh i dodajte pomalo krema u svako udubljenje.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike