Recept dana: Posna sarma, na nešto drugačiji način - probajte je sa tunjevinom i pečurkama

26.11.2023

07:54

0

Autor: K. B.

Ukusna alternativa klasičnoj sarmi dolazi u obliku ove originalne posne verzije, koja kombinuje tunjevinu, aromatične pečurke i hrskav pirinač

Recept dana: Posna sarma, na nešto drugačiji način - probajte je sa tunjevinom i pečurkama
Copyright Profimedia

Ova jedinstvena posna sarma obećava da će osvojiti vaše nepce na prvi zalogaj. Saznajte kako da sa lakoćom pripremite ovo ukusno jelo, u kojem se tradicionalni sastojci zamjenjuju neodoljivom kombinacijom morskih i kopnenih ukusa.

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200 g pirinča
  • 100 g pečuraka
  • 400 g tunjevine
  • kiseli kupus

Za preliv:

  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 čena belog luka
  • voda

Priprema:

1. Sitno iseckajte crni luk i praziluk, pa ih propržite na ulju. Dodajte seckanu šargarepu i pečurke, posolite i promešajte.
2. Dodajte opran pirinač i dobro promešajte. Začinite po ukusu, a zatim dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.
3. Uzmite listove kiselog kupusa, operite ih, stavite nadev i urolajte.
4. Ređajte u nauljenu tepsiju.
5. Pripremite preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike, pa prelijte preko sarmi.
6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike