Recept dana: Pijani som, jelo u koje ćete se zaljubiti izistinski, a ne zbog vina, idealno za posnu trpezu

22.11.2023

07:56

0

Autor: K. O.

Iziskuje bukvalno pet minuta pripreme pre nego što se stavi u rernu

Recept dana: Pijani som, jelo u koje ćete se zaljubiti izistinski, a ne zbog vina, idealno za posnu trpezu
Copyright Profimedia

Riba je uvek prisutna na posnoj trpezi, pogotovo kada je sezona slava. A ako želite da probate nešto drugačije, ove godine možete pripremiti pijanog soma. Da, dobro ste pročitali, ne mislimo na pijanog šarana, koji je takođe sjajan posni recept za ribu.

Ova riba je neverovatno ukusna, a velika prednost joj je što se nećete mnogo mučiti da je spremite, jer je recept izuzetno lagan.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta sa pečenjem

Sastojci:

  •     500 g fileta soma
  •     vegeta
  •     peršun - iseckani
  •     1 dcl ulja
  •     1 dcl belog vina

Priprema:

Najpre dobro ocedite filete soma, a nakon toga ih poređajte u vatrostalnu činiju.

Uzmite jednu šolju i u njoj pomešajte vegetu, iseckani peršun, ulje i vino.

Smesom koju ste dobili prelijte filete soma.

Ostaje vam samo da vatrostalnu činiju stavite u rernu i pečete nekih dvadesetak minuta do pola sata dok lepo ne porumeni na 200 stepeni Celzijusa.

Predlog je da ga servirate uz dalmatinsko varivo ili neko drugo povrće po izboru.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike