Recept dana: Pikantni patlidžan čamci, slast na prvi zalogaj

13.11.2023

07:52

0

Autor: K. B.

Za sve ljubitelje plavog patlidžana, donosimo recept koji će vam pružiti potpuno novo iskustvo u pripremi ovog povrća

Recept dana: Pikantni patlidžan čamci, slast na prvi zalogaj
Copyright Profimedia

Plavi patlidžan čamci, osim što oduševljavaju svojim izgledom, nude i neodoljiv spoj sočnog mesa, začina i kremastog kačkavalja. Otkrijte kako da jednostavno i ukusno pripremite ovu jedinstvenu poslasticu koja će sigurno privući pažnju vaših čula ukusa.

Vreme pripreme:

  • između 30 i 40

Sastojci:

  • 3 manja plava patlidžana
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 6 listova kačkavalja
  • Malo ulja
  • So, začini po ukusu
  • Sok od paradajza

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta, a zatim ih izvadite i isperite hladnom vodom.
3. Izdubite sredinu patlidžana i sitno je iseckajte.
4. Propržite mleveno meso na malo ulja. Kada promeni boju, posolite, dodajte malo vode i prodinstajte 5 minuta.
5. Dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi.
6. U umućeno jaje dodajte prohlađeni fil.
7. Poređajte čamce u pleh obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil, a zatim stavite po kašiku soka od paradajza i list kačkavalja.
8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 do 40 minuta.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike