Recept dana: Pikantni patlidžan čamci, slast na prvi zalogaj
Za sve ljubitelje plavog patlidžana, donosimo recept koji će vam pružiti potpuno novo iskustvo u pripremi ovog povrća
Plavi patlidžan čamci, osim što oduševljavaju svojim izgledom, nude i neodoljiv spoj sočnog mesa, začina i kremastog kačkavalja. Otkrijte kako da jednostavno i ukusno pripremite ovu jedinstvenu poslasticu koja će sigurno privući pažnju vaših čula ukusa.
Vreme pripreme:
- između 30 i 40
Sastojci:
- 3 manja plava patlidžana
- 300 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 6 listova kačkavalja
- Malo ulja
- So, začini po ukusu
- Sok od paradajza
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta, a zatim ih izvadite i isperite hladnom vodom.
3. Izdubite sredinu patlidžana i sitno je iseckajte.
4. Propržite mleveno meso na malo ulja. Kada promeni boju, posolite, dodajte malo vode i prodinstajte 5 minuta.
5. Dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi.
6. U umućeno jaje dodajte prohlađeni fil.
7. Poređajte čamce u pleh obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil, a zatim stavite po kašiku soka od paradajza i list kačkavalja.
8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 do 40 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari