Isprobali smo trik kojim se u samo jednom potezu svuče cela koža s pečenog patlidžana - i radi! (VIDEO)

03.10.2023

14:14

0

Autor: V. I.

Kad vidite kako se lako ljušti, nećete više samo proći pored njega na pijaci, već ćete ga spremiti istog dana

Isprobali smo trik kojim se u samo jednom potezu svuče cela koža s pečenog patlidžana - i radi! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Plavi patlidžan ima različite koristi za zdravlje. Poboljšava proces varenja, podržava proces mršavljenja, pomaže u prevenciji raka i anemije, jača kosti, podstiče funkciju mozga, pozitivno utiče na srce i može biti koristan za osobe sa dijabetesom.

U pogledu vitamina, posebno su značajni vitamini B, uključujući B1, B3, B6 i folati. Međutim, ono što čini patlidžan izuzetno korisnim nije samo sadržaj vitamina i minerala, već i fitonutrijenti koje poseduje. Ovi fitonutrijenti imaju antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva.

Unsplash
 

Gorka jedinjenja u patlidžanu mogu poboljšati varenje i ublažiti grčeve u želucu i crevima, čineći ga pogodnim za osobe koje imaju gastrointestinalne probleme. S obzirom na nisku kaloričnu vrednost, patlidžan je takođe preporučljiv za gojazne osobe i dijabetičare.

Od patlidžana mogu da se naprave različita jela - punjeni, pečeni, pohovani, razne salate, baba ganuš malidžano...

Unsplash
 

U donjem videu objašnjeno je kako bukvalno u samo jednom potezu možete da skinete kožu s pečenog patlidžana. Sve što treba jeste da viljuškom izbušite svoje sirove patlidžane, poređate ih na pleh obložen aluminijumskom folijom i ispečete u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Kad je ispečen, izvadite ga i uvijte u providnu foliju. Posle nekih 20 minuta odrežite vrh i samo iscedite unutrašnjost patlidžana koju dalje možete da koristite za pravljenje namaza i ostalih delicija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike