Recept dana: Posne pljeskavice sa prilogom od salate sa kukuruzom, idealan ručak za porodicu

09.11.2023

07:57

0

Autor: K. B.

Ovaj recept donosi jednostavan, ukusan i zdrav obrok koji će zadovoljiti celu porodicu

Recept dana: Posne pljeskavice sa prilogom od salate sa kukuruzom, idealan ručak za porodicu
Copyright Instagram printscreen/prakticnazena

Posne pljeskavice od tikvica sa prilogom od salate sa kukuruzom predstavljaju savršen izbor za ručak koji je bogat ukusom i hranljivim sastojcima. Ove pljeskavice su idealne za one koji se pridržavaju posne ishrane ili žele da uživaju u zdravom obroku. Priprema je jednostavna, a rezultat je očaravajuće ukusan obrok koji će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.

Vreme pripreme:

  • oko 45 do 60 minuta

Sastojci za posne pljeskavice:

  • 1 kg tikvica
  • Pola praziluka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • 1 šargarepa
  • 6 kašika griza
  • 6 kašika brašna
  • So po ukusu
  • Malo origana
  • Peršun za dodatnu aromu
  • Ulje za prženje

Priprema:

1. Počnite tako da oljuštite tikvice, zatim ih izrendajte. Nakon što ih izrendate, posolite ih i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ovaj korak će pomoći da se tikvice oslobode viška tečnosti.

2. Nakon što tikvice odstoje, istisnite višak vode iz njih koristeći cediljku ili čistu kuhinjsku krpu.

3. U velikoj činiji, pripremite povrće: iseckajte praziluk, beli i crveni luk na sitne kockice, a šargarepu na kolutove. Usitnite i peršun.

4. U istoj činiji, dodajte izrendane tikvice, a zatim i povrće koje ste pripremili.

5. Dodajte 6 kašika griza i 6 kašika brašna. Posolite po svom ukusu, dodajte malo origana i pobiberite po želji.

6. Sve sastojke dobro sjedinite kako biste formirali homogenu smesu.

7. U dubljoj šerpi ili tiganju, zagrejte ulje.

8. Kašikom vadite smesu za pljeskavice i stavljajte ih u vrelo ulje. Pržite ih s obe strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.

9. Kada su gotove, izvadite pljeskavice iz ulja i stavite ih na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.

Sastojci za salatu sa kukuruzom:

  • 400 g kukuruza
  • 200 g kikirikija
  • 1 nar
  • 1 konzerva tunjevine
  • So po ukusu

Priprema salate sa kukuruzom:

1. Skuvajte kukuruz ako ga koristite u zrnu. Ako koristite konzervirani kukuruz, samo ga dobro isperite.

2. Kikiriki usitnite u seckalici ili štapnim mikserom.

3. U velikoj činiji, izmešajte kukuruz, usitnjeni kikiriki, tunjevinu i nar. Dodajte so po ukusu.

4. Dobro promešajte sve sastojke kako biste dobili ukusan prilog za vaše posne pljeskavice.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike