Recept dana: Domaći čvarci, napravite ih sami, biće jeftiniji i bolji od kupovnih, pa da vidimo ko može da im odoli

06.11.2023

07:52

1

Autor: K. B.

Kupovni čvarci često su skupi, a želja za uživanjem u ovom ukusnom domaćem zalogaju može postati skup hobi

Recept dana: Domaći čvarci, napravite ih sami, biće jeftiniji i bolji od kupovnih, pa da vidimo ko može da im odoli
Čvarci - Copyright Pixabay

Međutim, postoji rešenje koje ne samo da vam omogućava da napravite fantastične čvarke kod kuće, već i štedi vaš novac. Naš recept za domaće čvarke će vam pokazati kako da pripremite ovo ukusno jelo po pristupačnoj ceni.

Dok je cena kupovnih čvaraka često visoka, naši domaći čvarci koštaju znatno manje, a kvalitet i ukus su neosporni.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • dva i po kilograma sveže svinjske slanine sa leđa
  • 50 ml mleka
  • kašika soli

Priprema:

1. Slaninu operite i pažljivo osušite.
2. Upotrebite oštar nož da odstranite kožu sa slanine.
3. Isecite preostali deo slanine na kocke željene veličine.
4. Stavite kocke slanine u dublji lonac i pržite ih na umerenoj temperaturi, povremeno mešajući drvenom varjačom.
5. Pržite slaninu dok ne postane lepo rumena i hrskava.
6. Dodajte mleko i nastavite prženje dok kocke ne postanu tamne i još hrskavije.
7. Nakon prženja, dobro ocedite čvarke od viška masnoće.
8. Posolite ih prema ukusu i pažljivo promešajte.
9. Servirajte čvarke i uživajte u ovom tradicionalnom domaćem specijalitetu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike