Recept dana: Bingo torta, fini slojevi vanile, čokolade i narandže - uvek je pravi pogodak

28.07.2023

07:53

0

Autor: K. O.

Nekoliko slojeva čistog uživanja

Recept dana: Bingo torta, fini slojevi vanile, čokolade i narandže - uvek je pravi pogodak
Copyright Printscreen/YouTube

U moru poslastica deca je često biraju za svoje rođendane jer u nju idu svi sastojci koje oni obožavaju - puding, jafa keks, piškote, čokolada...

Zato nije ni čudo što oni koji je probaju uvek kažu - bingo!

Ovo je jedan od recepata koji ima i u bakinom kuvaru, a već generacijama se priprema.

Iako je priprema nešto složenija, verujte da se već sa prvim zalogajem svaki trud isplati. Možda je vikend pred nama pravo vreme da se upustite u novu kulinarsku avanturu. 

Vreme pripreme: 

  • 120 minuta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika gorkog kakaoa

Za krem od keksa:

  • 350 g mlevenih keksa (pti ber, plazma)
  • 250-300 ml gaziranog soka od narandže
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu

Za krem od pudinga:

  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 900 ml mleka
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje

Dodatni sastojci:

  • 300 g jafa keksa
  • 300 g piškota
  • 350-400 ml gaziranog soka od narandže

Za završni sloj i premazivanje torte:

  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

U dubljoj činiji mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen, pa dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe, pa sve izmešajte. Dobijenu smesu izlijte u kalup za tortu (prečnika 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.

Printscreen/YouTube
 

Zagrejte rernu na 200 °C, pa pecite koru oko 15-20 minuta, odnosno dok biskvit ne počne da se odvaja od zidova kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz rerne i dobro ohladite.

Napravite krem od keksa: sameljite keks (pti ber, plazma) pa dodajte gazirani sok od narandže, maslac i šećer pa sve mikserom izmutite u ujednačenu masu. 

Zatim skuvajte 700 ml mleka, a s ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Kad mleko provri, ulijte razmućeni prašak za puding i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte penasto umiućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.

Dobijeni krem podelite na dva dela i u jedan deo krema dodajte otopljenu čokoladu.

Na tacnu stavite biskvit, pa preko njega ravnomerno premažite krem od mlevenog keksa. Potom preko kreme složite jafa keks, a onda namažite žuti krem. Piškote umočite u gazirani sok od narandže, pa složite na žuti krem. Preko piškota premažite čokoladni krem. Dobro ohladite.

Umutite slatku pavlaku, pa njome premažite celu tortu i još jednom dobro ohladite. Pre služenja po želji ukrasite perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim dekorativnim elementima.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike