Recept dana: Sočni mlinci sa aromatičnom piletinom i kremastim umakom od pečuraka

30.06.2023

07:50

0

Autor: K. B.

Pratite ove korake i pripremite se da uživate u ovom izvrsnom jelu

Recept dana: Sočni mlinci sa aromatičnom piletinom i kremastim umakom od pečuraka
Copyright Printscreen / Youtube / Quince's Kitchen

Sočni pileći mlinci sa aromatičnom piletinom i kremastim umakom od pečuraka savršen su izbor za ukusan obrok koji će oduševiti goste i ukućane. Ovaj recept kombinuje nežno meso pilećih filea sa bogatim ukusom pečuraka u kremastom umaku. Pileći mlinci upijaju sve arome i čine jelo izuzetno ukusnim i zadovoljavajućim. Priprema je jednostavna, a rezultat je sočna i aromatična kombinacija.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 4 pileća filea, isečena na tanke trake
  • 200 g pilećih mlinaka
  • 250 g šampinjona, isečenih na šnite
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 luk, iseckan
  • 2 kašike putera
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 1 šolja pilećeg temeljca
  • Sveži peršun, sitno iseckan
  • So i biber po ukusu

Priprema:

1. U velikoj posudi, otopite 1 kašiku putera na srednjoj vatri. Dodajte pileće trake i propržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana. Prebacite piletinu na tanjir i ostavite je sa strane.

2. U istoj posudi, dodajte preostali puter, iseckani luk i beli luk. Dinstajte ih oko 2-3 minuta ili dok ne postanu mekani i blago zlatni.

3. Dodajte iseckane šampinjone u posudu i nastavite sa dinstanjem još 5 minuta, ili dok pečurke ne omekšaju i puste svoj sok.

4. U posebnoj činiji, pomešajte brašno sa malo pilećeg temeljca da biste napravili glatku pastu. Dodajte tu pastu u posudu sa pečurkama i promešajte da se sjedini sa ostalim sastojcima.

5. Postepeno sipajte preostali pileći temeljac i pavlaku za kuvanje u posudu, stalno mešajući kako biste dobili kremastu teksturu umaka. Kuvajte na srednjoj vatri oko 5-7 minuta, dok se umak ne zgusne.

6. Vratite propržene pileće trake u posudu sa umakom od pečuraka. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još 2-3 minuta, dok se piletina potpuno ne zagreje.

7. U međuvremenu, pripremite pileće mlince prema uputstvima na pakovanju.

8. Servirajte pileće mlince sa aromatičnom piletinom i kremastim umakom od pečuraka. Pospite svežim peršunom po vrhu za dodatnu aromu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike