Jedinstvena tehnika za savršene pljeskavice od jaja: Upamtite ovaj način pripreme koji će vas oduševiti

28.06.2023

17:15

0

Autor: K. B.

Kuvana jaja mogu biti osnova za ukusnu i jedinstvenu pljeskavicu

Jedinstvena tehnika za savršene pljeskavice od jaja: Upamtite ovaj način pripreme koji će vas oduševiti
Copyright Profimedia

Većina nas je navikla na tradicionalan način pripreme kuvanih jaja - kuvanje, ljuštenje i konzumiranje. Međutim, postoji jedan fascinantan način koji većina Srba nije ni znala, a koji će potpuno promeniti našu percepciju kuvanih jaja. Ovaj neobičan proces započinje tako što kuvana jaja odmah ocedimo i prelijemo hladnom vodom. Zatim, sledi neverovatna transformacija - ljuska se skida, a komadići mesa se koriste za oblikovanje ukusne pljeskavice.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 250 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 1 ljuta kobasica
  • 1 jabuka

Za pohovanje:

  • Jaja
  • Brašno
  • Prezle
Freepik

Priprema:

1. Pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i oljuštenu jabuku u činiji. Posolite i pobiberite po ukusu, zatim dobro sjedinite sve sastojke.

2. U velikoj šerpi dovedite vodu do ključanja. Lagano kašikom spustite jaja u ključalu vodu i kuvajte ih 4,5 minuta. Nakon toga, odmah ocedite kuvana jaja i prelijte ih hladnom vodom kako biste oljuštili ljusku.

3. Skinite ljusku sa kuvanih jaja. Uzmite komad mesa iz pripremljene smese i oblikujte pljeskavicu oko jajeta. Vodite računa da sloj mesa bude tanak kako bi jelo bilo ukusno.

4. Uvaljajte pljeskavicu u brašno, pa je potom umočite u umućena jaja. Nakon toga, obložite je prezlima kako bi se stvorila hrskava kora.

5. Zagrejte ulje u tiganju ili dubokom loncu. Pržite pljeskavicu u zagrejanom ulju dok ne postane zlatno smeđa i hrskava sa obe strane.

6. Nakon što je pljeskavica pržena, izvadite je iz ulja i stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike