Recept dana: Marokanski ražnjići - očaravajući spoj Mediterana na vašem jelovniku

28.06.2024

07:50

0

Autor: K. B.

Uživajte u ovom egzotičnom jelu punom boja, ukusa i mirisa Mediterana

Recept dana: Marokanski ražnjići - očaravajući spoj Mediterana na vašem jelovniku
Copyright Freepik

Marokanski ražnjići su ukusno jelo inspirisano bogatom mediteranskom kuhinjom. Ovi egzotični ražnjići donose raznovrsnost ukusa i začina koji će oduševiti vaše čulo ukusa. Priprema ovog jela je jednostavna, a rezultat je pravi praznik za vaše nepce. Uživajte u otkrivanju čarolije Mediterana kroz ove marokanske ražnjiće!

Vreme pripreme:

Ukupno vreme pripreme, uključujući pečenje, je oko 45 minuta.

Sastojci:

  • 500 grama pilećeg filea, isečenog na kockice
  • 1 crvena paprika, isečena na komade
  • 1 žuta paprika, isečena na komade
  • 1 luk, isečen na četvrtine
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice mlevene kurkume
  • Sok od 1 limuna
  • So i biber po ukusu
  • Drveni ražnjići, potopljeni u vodu
Freepik
 

Priprema:

1. U velikoj posudi promešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, mlevenu papriku, kumin, korijander, kurkumu, sok od limuna, so i biber. Dobro promešajte da se začini sjedine.

2. Dodajte isečene komade pilećeg filea u posudu sa začinima i dobro promešajte kako bi se meso obložilo začinskom smesom. Ostavite da se marinira u frižideru najmanje 30 minuta, ili idealno nekoliko sati, kako bi se ukusi sjedinili.

3. U međuvremenu, pripremite povrće za ražnjiće. Isecite paprike i luk na komade koji su pogodni za nabadanje na ražnjiće.

4. Zagrejte roštilj ili tiganj na srednjoj temperaturi. Ako koristite drvene ražnjiće, prethodno ih potopite u vodu da se ne bi zapalili tokom pečenja.

5. Na svaki ražanj nanižite komade mariniranog pilećeg mesa, paprike i luk naizmenično. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.

6. Stavite ražnjiće na roštilj ili tiganj i pecite ih oko 10-15 minuta, povremeno okrećući, dok meso ne postane sočno i lepo pečeno.

7. Nakon pečenja, izvadite ražnjiće sa roštilja ili tiganja i prekrijte ih aluminijumskom folijom. Ostavite ih da odmore nekoliko minuta kako bi se sokovi ravnomerno rasporedili i meso postalo još mekše.

Poslužite marokanske ražnjiće tople sa prilogom po želji, kao što su kuvani pirinač, salata od svežeg povrća ili humus. Možete ih dodatno začiniti svežim limunom ili preliti nekim od vaših omiljenih umaka.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike