Spremite se za hladnu noć! RHMZ upozorio gde će noćas vejati, a evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana

17.04.2024

19:35

0

Jutarnja temperatura biće od 3 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 11 do 15

Spremite se za hladnu noć! RHMZ upozorio gde će noćas vejati, a evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana
Ilustracija - Copyright 24sedam/ J.S.J.

- U toku noći oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, a u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije i sa snegom. - najavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Sutra će, prema prognozi, biti umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Posle podne i uveče očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće umeren vetar, na istoku jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura biće od 3 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 11 do 15.

meteoalarm.rs
 

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom, kasno posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina.

- Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg. - piše RHMZ.

meteoalarm.rs
 

Danas za 15 do 20 stepeni hladnije nego juče. U Šapcu, Kosjeriću, Čačku, užičkom, ariljskom i sjeničkom kraju je pao sneg. Sneg pada i na području Zlatibora i Tare.

Najavljena promena vremena stiže praćena jakim vetrom, padavinama i naglim padom temperature od oko 20 stepeni. Za zdrave ljude ovo vreme je izazov da se organizam navikne na novonastalu situaciju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike