Na Crnom vrhu nula stepeni, osećaj kao da je minus 7! Ovo su najhladnija i najtoplija mesta u Srbiji

17.04.2024

14:24

0

Autor: I.K.

Danas je vreme oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, na planinama sa snegom

Na Crnom vrhu nula stepeni, osećaj kao da je minus 7! Ovo su najhladnija i najtoplija mesta u Srbiji
Copyright TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Kao što je RHMZ i najavio, danas su temperature u padu za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodne dane, kada su zabeležene i rekordno visoke temperature za ovo doba godine. Pojedini delovi zemlje su se i zabeleli.

Danas je vreme oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije i sa snegom.

U 14 sati izmerene su i temperature oko nule. Palić je najtopliji sa 12 stepeni, Sombor, Zrenjanin i Kikinda sa 10, Novi Sad i Zrenjanin sa 9, dok je u Beogradu izmereno 6 stepeni.

Nula je izmerena na Crnom vrhu i Zlatiboru, dok je na Kopaoniku jedan stepen iznad. Objektivni osećaj daje još niže temperature, pa je tako na Crnom vrhu osećaj da je minus 7, na Zlatiboru minus 1, a na Kopaoniku minus 2. 

RHMZ printscreen
 
RHMZ printscreen
 

Kako se može videti, u Sjenici i na Crnom vrhu je i susnežica, a na Zlatiboru slab sneg. 

RHMZ prognozira do kraja sedmice dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike