Nevreme stiglo u Srbiju: U Vojvodini prašinska oluja, ne vidi se prst pred okom!

16.04.2024

16:19

0

Autor: 24sedam

Već od sutra građani će osetiti značajan pad temperature i to za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period

Nevreme stiglo u Srbiju: U Vojvodini prašinska oluja, ne vidi se prst pred okom!
Copyright Profimedia

Nevreme koje je danas krenulo iz Hrvatske, gde je vetar ponegde čak obarao drveće, stiglo je i u Srbiju.

Stanje na severozapadu Vojvodine trenutno je kritično. Došlo je do prašinske oluja, izolovane oluje sa pljuskovima praćene grmljavinom i olujnim vetrom, javlja stranica hailz_srbija.

Kako je navedeno na društvenim mrežama, olujni, izolovano orkanski, vetar podiže prašinu i smanjuje vidljivost na 0 metara, prema izveštajima, u delovima Vojvodine.

 

 

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas kišu i grmljavinu u popodnevnim časovima, a vetar bi mogao da bude čak i olujni.

- Tokom dana vetrovito uz umeren i jak jugozapadni vetar i dalјe povećanje oblačnosti. U drugom delu dana mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Vetar će posle podne biti u skretanju na umeren i jak severozapadni i to prvo u Vojvodini, a uveče i u centralnoj Srbiji. U zoni fronta ponegde će dostizati i udare olujne jačine, najavio je RHMZ.

RHMZ je ranije najavio da će današnja maksimalna temperatura biti od 21 stepen na severozapadu Vojvodine do 30 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije, uveče i noću u svim predelima u osetnom padu.

Profimedia
Ilustracija

Inače, već od sutra građani će osetiti značajan pad temperature i to za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period.

- Sutra, 17. aprila, biće oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg - navodi RHMZ.

Do kraja sedmice biće sveže sa čestim padavinama.

- Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg - poručili su iz zavoda.

BONUS 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike