Mokri kolovozi u većem delu zemlje, teretnjaci na Batrovcima čekaju četiri sata

17.04.2024

07:09

0

Autor: Dejan Ćirić

Temperature koje su sada bliže nultom podeljku na putevima u planinskim predelima stvaraju opasnost od proklizavanja vozila.

Mokri kolovozi u većem delu zemlje, teretnjaci na Batrovcima čekaju četiri sata
Copyright Pixabay

Zbog kiše i povremeno jačih pljuskova, u većini krajeva Srbije vozače jutros očekuju mokri kolovozi, saopštio je Auto Moto Savez Srbije. Niska oblačnost pored kiše otežava vidljivost na prevojima, a promena vremena uvek donosi i učestalu opasnost od odrona.

Može ih biti pored Ibra između Kraljeva i Raške, u ovčarsko kablarskoj klisuri i na đerdapskoj magistrali. Temperature koje su sada bliže nultom podeljku na putevima u planinskim predelima stvaraju opasnost od proklizavanja vozila. Pogoršanje vremena uvek donosi veći broj vozila i pojačan saobraćaj. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS – dobijenim u 5:30 časova, nema zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP. Kada je reč o teretnim terminalima naših graničnih prelaza, na Batrovcima na izlazu se čeka četiri sata, na Horgošu i Kelebiji po tri sata, a na GP Sremska Rača 60 minuta.

Na ostalim GP nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike