U Srbiju stiže jak ciklon! Jutros je u ovom mestu zabeleženo -8 stepeni, a sutra će padati sneg, evo kada će otopljenje

20.04.2024

21:38

0

Iako dnevno zagrevanje uspe da dostigne i preko 15 stepeni, noći su hladne i imaju pojavu mraza, a prizemna temperatura pada ispod -5 stepeni

U Srbiju stiže jak ciklon! Jutros je u ovom mestu zabeleženo -8 stepeni, a sutra će padati sneg, evo kada će otopljenje
Ilustracija - Copyright Profimedia

Iako je dnevno zagrevanje u prizemlju podiglo temperaturu na iznad 15 stepeni, preko Balkana struji hladna vazdušna masa, zbog koje je ovog jutra mraz doneo velike štete.


- Veliki deo Evrope će sledećih nekoliko dana imati mrazeve koji će nastaviti da uništavaju voće i povrće nad ogromnim prostranstvima. U Srbiji mraz neće biti rasprostranjen zbog prisustva oblaka sledećih dana. - piše Hailz_srbija.

Novi ciklon sutra će, poput prethodnog, ponovo doneti sneg jugozapadnoj Srbiji.

Iako dnevno zagrevanje uspe da postigne i preko 15 stepeni, noći su hladne i imaju pojavu mraza, a prizemna temperatura pada ispod -5 stepeni.

U Karajukića Bunaru, naselju nadomak Sjenice, jutros je zabeleženo -8 stepeni, a zbog snega već postoji velika šteta na malinjacima.

Kiša, sneg, pa kiša, a otopljenje?

U nedelju nas očekuje oblačno i hladnije vreme u većem delu Srbije, uz kišu i lokalne pljuskove. Na jugu i jugoistoku zemlje mogući su i grmljavinski pljuskovi. Na planinama se očekuje sneg. Najobilnije padavine zabeležiće se na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. Severozapadni vetar će duvati na severu i zapadu Srbije, dok će u ostalim delovima zemlje prevladavati jugozapadni vetar.

Jutarnje temperature biće u rasponu od 4 do 8 stepeni, dok će maksimalne dnevne temperature biti od 8 do 12 stepeni. U Vojvodini se očekuju najviše temperature do 14-15 stepeni.

pritnscreen/RHMZ
 

U ponedeljak se očekuje prestanak padavina, osim ujutro na severu, pretežno u Vojvodini, gde će biti prisutna kiša. Očekuje se i porast temperature.

U utorak nam stiže novo naoblačenje sa juga, donoseći kišu, pljuskove i grmljavinu, dok će planinske regije biti pod snegom. Takvo vreme mogli bismo očekivati sve do četvrtka.

Od petka se predviđa postepena stabilizacija vremenskih uslova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike