Zabelela se Srbija nakon 30 stepeni! Neverovatni prizori sa srpske lepotice (FOTO/VIDEO)

17.04.2024

08:56

0

Jaka kiša tokom jutarnjih sati na teritoriji Zapadne Srbije prešla je u susnežicu i sneg

Zabelela se Srbija nakon 30 stepeni! Neverovatni prizori sa srpske lepotice (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Jaka kiša tokom jutarnjih sati na teritoriji Zapadne Srbije prešla je u susnežicu i sneg, a snežni pokrivač već se formirao na Zlatiboru.

- Čitali smo sve vreme prognozu i znali za zahlađenje, ali snežne padavine zaista nismo baš očekivali. Na Zlatiboru su obeleli pašnjaci i livade, snega od par centimetara ima i na pojedinim delovima kolovoza - kaže za RINU Jovan Nikolić koga su snežne padavine zatekle na putu od Čačka do Prijepolja.

Snežne aprilske padavine nisu još uvek izazvale probleme u saobraćaju, a ukoliko se intenzitet padavina pojača biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se sneg očistio sa saobraćajnica.

- Mokar sneg počeo je da pada oko 7 sati, a za sad se spušta na visine do 800 metara nadmorske visine. Trenutno stanje na putu su vlažni kolovozi sa malo raskvašenog snega. Na terenu je angažovano osam vozilа - rekao je Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Temperatura je jutros počela da pada i u drugim delovima zemlje, pa je tako su tako i na Fruškoj gori zabeležene snežne pahulje. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike