Revolucionaran potez platforme za muziku: SoundCloud angažovao veštačku inteligenciju koja će otkrivati nove hitove!

08.05.2022

08:00

0

Istovremeno kroz sve nove poteze, SoundCloud postaje i najvažnije mesto za otkrivanje umetnika

Revolucionaran potez platforme za muziku: SoundCloud angažovao veštačku inteligenciju koja će otkrivati nove hitove!
app-g1110e36cf_1280 - Copyright Pixabay

SoundCloud je objavio da je kupljena "najsavremenija muzička AI kompanija" pod nazivom Musiio, kako bi moglo bolje da se otkrije šta je sledeće u muzičkim trendovima.

Kao platforma koja je besplatna za korišćenje i koja posle toga ugošćuje nesagledivu količinu muzike i dobre i loše, SoundCloudu je svakako potreban efikasan način da sortira svu svoju obimnu muzičku biblioteku ako želi da imaju bilo kakvu vrstu uspešnog otkrića.

Srećom, to je upravo ono za šta je "Musiiova" tehnologija napravljena, jer su stvorili veštačku inteligenciju koja može da "sluša" muziku. 

Zahvaljujući mogućnosti da "sluša" više muzike nego što bi bilo koji čovek ikada mogao, "Musiiov AI" može navodno da otkrije karakteristike i obrasce u popularnim pesmama kako bi predvideo uspeh manje poznatih izvođača, to jest kako bi povećao njihov "hit-stop" i na kraju njihov prihod.

Kroz ovu akviziciju, SoundCloud ima za cilj da značajno poboljša svoje iskustvo otkrivanja, donoseći novu i uzbudljivu muziku slušaocima platformi, a istovremeno postaje i najvažnije mesto za otkrivanje umetnika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike