Recept dana: Beli čupavci, spolja kokos, unutra čokolada i pinja kolada

04.03.2021

07:08 >> 23:43

0

Autor: Z. A.

Dobri kao crni, samo još bolji

Recept dana: Beli čupavci, spolja kokos, unutra čokolada i pinja kolada
Copyright coolinarika/podravka

Ukoliko volite čupavce sa crnom čokoladom i kokosom, ova verzija će vas oduševiti. Zapravo, ovi beli čupavci su jednako dobri kao i crni, u belu čokoladu umočeni pa u kokos uvaljani…

Iako je crna verzija ovog kolača u našim kućama već klasik, i njegov beli parnjak ima velike šanse da to postane. Proverite zašto.

Sastojci:

Za biskvit

  • 3 jajeta
  • 50 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 150 g pšeničnog oštrog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Za krem

  • 200 ml mleka
  • 200 g bele čokolade
  • 150 g maslaca
  • 2 kašike pinja kolade (ili nekog drugog likera od kokosa)
  • 120 g kokosovog brašna
  • 100 g badema u listićima

Priprema

1. Žumanca i šećer penasto umutite.

2. Dodajte ulje, mleko, brašno pomešano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.

3. Na kraju umešajte sneg od belanaca. Smesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

4. Ohlađeni biskvit nasecite na kockice.

5. Mleko i izlomljenu čokoladu zagrejte.

6. Kad se otopi, dodajte maslac i zagrejte do vrenja.

7. Sklonite s vatre i dodajte pinja koladu.

8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smesu od kokosovog brašna i listića badema.

9. Čupavce služite dobro ohlađene.

Savet plus: Po želji, za omotač čupavaca možete koristiti i kombinaciju bele i tamne čokolade.

Bon appetit!

možete i ovo da pripremite

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike