Recept dana: Beli čupavci, spolja kokos, unutra čokolada i pinja kolada
Dobri kao crni, samo još bolji
Ukoliko volite čupavce sa crnom čokoladom i kokosom, ova verzija će vas oduševiti. Zapravo, ovi beli čupavci su jednako dobri kao i crni, u belu čokoladu umočeni pa u kokos uvaljani…
Sastojci:
Za biskvit
- 3 jajeta
- 50 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 150 g pšeničnog oštrog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Za krem
- 200 ml mleka
- 200 g bele čokolade
- 150 g maslaca
- 2 kašike pinja kolade (ili nekog drugog likera od kokosa)
- 120 g kokosovog brašna
- 100 g badema u listićima
Priprema
1. Žumanca i šećer penasto umutite.
2. Dodajte ulje, mleko, brašno pomešano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
3. Na kraju umešajte sneg od belanaca. Smesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
4. Ohlađeni biskvit nasecite na kockice.
5. Mleko i izlomljenu čokoladu zagrejte.
6. Kad se otopi, dodajte maslac i zagrejte do vrenja.
7. Sklonite s vatre i dodajte pinja koladu.
8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smesu od kokosovog brašna i listića badema.
9. Čupavce služite dobro ohlađene.
Savet plus: Po želji, za omotač čupavaca možete koristiti i kombinaciju bele i tamne čokolade.
Bon appetit!
možete i ovo da pripremite
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari